Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, va deschide lucrarile World Blogging Forum 2009

BUCURESTI - 9 noiembrie 2009

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Evenimentul organizat de ASLS Romania in perioada 9-12 noiembrie 2009, isi va deschide lucrarile publice la Palatul Parlamentului, in dimineata zilei de 10 noiembrie, Presedintele Romaniei, Traian Basescu, inaugurand prezentarile bloggerilor internationali.

Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, va deschide lucrarile World Blogging Forum 2009

Evenimentul reuneste la Bucuresti jurnalisti si bloggeri din intreaga lume, cu scopul de a stabili o serie de parametri ai dezvoltarii media si jurnalismului online. Printre invitatii la forum se numara bloggeri si jurnalisti din tari precum SUA, Marea Britanie, Olanda, Canada, Georgia, Israel, Italia, Norvegia, Egipt, Republica Moldova ce vor beneficia de oportunitatea de a interactiona, de a crea noi contacte si chiar de a pune bazele unor viitoare parteneriate.

Lucrarile formului vor fi concentrate in zilele de 10-12 noiembrie, zilele de 9 si 12 fiind rezervate intalnirilor de networking si vizitarii Bucurestiului. In cele doua zile de lucrari, bloggerii vor prezenta experiente inedite si studii de caz reprezentative pentru tarile de origine. Prezentarile vizeaza teme de interes pentru societatea informationala, dezvoltarea democratiei si consolidarea libertatii de exprimare prin mediul online, politici globale cu impact asupra stiintei si educatiei.
“Evenimentul vizeaza lansarea publica a unei declaratii globale a principiilor jurnalismului online, o constitutie a libertatii pe Internet adoptata la Bucuresti, la care sa adere bloggerii din toate colturile lumii” a declarat Mihaela Draghici, presedinte al ASLS Romania. “Suntem onorati sa-l avem pe domnul Traian Basescu, Presedintele Romaniei, la deschiderea lucrarilor WBF2009 si speram ca acest lucru sa fie un semnal spre modernizarea Romaniei si un pas inainte spre adoptarea politicilor de e-democracy si transparenta oferite de Internet” a mai declarat Mihaela Draghici.