Generatia Asteptata se muta pe Internet

BUCURESTI - 16 mai 2006

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Marti, 16 mai 2006, ora 12.30, in Aula Magna ASE a fost lansat website-ului www.generatia-asteptata.ro

Proiectul editorial desfasurat in Cotidianul in toamna trecuta se continua si se dezvolta: devine un proiect de “mobilizare” a modelelor propuse in actiuni de schimbare profunda si trainica a mediului autohton. Lansarea sitului www.generatia-asteptata.ro ii provoaca pe toti cei interesati in schimbare sa se implice, prin ingrosarea randurilor membrilor Generatiei Asteptate, prin propunerea de teme ce pot imbunatati starea de fapt din Romania, prin implicarea in proiecte de viitor si, de ce nu, prin monitorizarea activitatii si performantelor celor propusi de Cotidianul si contestarea lor.

Lavinia Sandru, Cozmin Gusa, Victor Ponta, Cristian Boureanu, Dan Motreanu, Cristian Adomnitei, Daniel Buda, Radu Munteanu, Raluca Turcan, Claudiu Manda, Valeriu Turcan, Victor Alistar, Liviu Chelcea, Liviu Dinu, Silviu Matei, Mihai Neamtu, Catalin Stoica, Cristian Lolea, Costin Mandrea au fost prezenti astazi in Aula Magna ASE la evenimentul de lansare a website-ului www.generatia-asteptata.ro

“Initial un proiect eminamente editorial al ziarului Cotidianul, Generatia Asteptata are ambitia de a deveni unul care sa iradieze in mod direct in societate. Acesta este unul dintre sensurile celei de-a doua etape a acestui proiect. Acum, mingea e la membrii Generatiei Asteptate, alaturi de care Cotidianul va fi mereu atunci cind acestia isi vor duce la capat ideile bune.” Cristian Patrasconiu, Coordonator Proiect “Generatia Asteptata”

Toti membrii Generatiei Asteptate au fost invitati sa puna umarul la primele trei proiecte- provocare propuse de jurnalistii de la Cotidianul pentru a le confirma intuitia si pentru a-si sustine locul pe care il au de ocupat in Romania de maine:

Sa recuperam mintile exilului: Tezaurul Romaniei nu se afla la Rasarit, ci in Apus. Occidentul a importat masiv cea mai valoroasa resursa a noastra: inteligenta. Proiectul isi propune sa construiasca un program multi-institutional de readucere in tara, in conditii ultraonorabile a unui numar cit mai mare de romani care performeaza in lumea civilizata.

Import de nemti pentru economia romaneasca: Universului IMM-urilor, marilor companii de stat si regiilor autonome le lipseste know-how-ul managerial aplicat. Top executivii occidentali iesiti la pensie (generic 'nemti') ar putea fi atrasi, printr-un program guvernamental, cu fonduri europene, in consilierea executiva a mediului de afaceri.

Resursele revenirii Romaniei: Care sint acele domenii, strategii si resurse care pot permite o relansare rapida. Exista o calificare speciala a fiecarei tari, exista talente nationale si oportunitati specifice. Au dovedit-o tigrii Asiei. Sa le identificam cu argumente pe ale noastre. Cine ne va salva: turismul, petrolul, lohn-ul, softul, fetele, agricultura etc.

Despre Cotidianul

Cotidianul face parte din Grupul de Presa Catavencu, alaturi de Academia Catavencu, Le Monde Diplomatique, Idei in Dialog, Tabu, B-24-FUN, Aventuri la Pescuit, Superbebe, Bucataria Pentru Toti, Investitii & Profit si Radio Guerrilla.
Cotidianul este editat de catre Poligraf SRL. Actionari: Academia Catavencu S.A.(50% plus actiunea de control) si Regent House Printing and Publishing SRL (50%).

Antoaneta Opris

Coordonator PR
Cotidianul.
Grupul de presa 'Catavencu'


Bd. Carol I, nr. 34-36, et.1
Fax: 021- 317.28.17
Tel: 021- 317.31.92/ 95
Mobil: 0724.34.33.01
www.cotidianul.ro
antoaneta@cotidianul.ro