LE MONDE diplomatique isi lanseaza editia romana

BUCURESTI - 12 aprilie 2006

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Bucuresti, 13 aprilie 2006 - LE MONDE diplomatique isi lanseaza editia romana, rezultat al colaborarii dintre Grupul de Presa Catavencu si DLMB Media.

LE MONDE diplomatique - editia romana - apare lunar si contine, alaturi de majoritatea articolelor din editia franceza, contributii ale unor jurnalisti si experti din Romania.
Cristian Teodorescu este Redactorul-sef al editiei in limba romana. La primul numar a fost invitata sa scrie articolul de fond Ioana Avadani. Printre colaboratori : Bogdan Ghiu si Alexandra Ionescu.
LE MONDE diplomatique este o publicatie unica pentru ca isi permite sa analizeze obiectiv contextul, isi impune si respecta standardele de documentare si isi dezvolta in permanenta tipul de subiecte pe care le acopera.
De asemenea, stilistica sobra si concentrata pe continut este preluata si de redactia romana, alaturi de imagistica originala specifica revistei LE MONDE diplomatique, ilustrata in editia romana sub coordonarea artistica a Iulianei Vilsan.
Pornind cel mai adesea de la un eveniment politic sau de la un conflict major, care atrage atentia agentiilor de stiri, “Le Diplo”, cum este cunoscuta publicatia in lume, isi incepe propriile sale investigatii. Convoaca experti, isi trimite jurnalisti la fata locului, iar acestia cauta informatii dincolo de ceea ce tocmai s-a intamplat. Jurnalistii de la “Le Diplo” trec de consemnarea reportericeasca. Tocmai acest tip de investigatie, care presupune din partea jurnalistului sa incerce sa descopere toti martorii posibili pentru semnificatia evenimentului, in afara participantilor directi, a facut si face din LE MONDE diplomatique o revista lunara redutabila. Articolele au note de subsol in care sunt prezentate detaliat sursele de documentare.
In primul numar, LE MONDE diplomatique – editia romana, puteti citi subiecte dintre cele mai diverse. De la implicatiile modificarilor genetice ale plantelor, la bilantul domnului Berlusconi dinaintea alegerilor din Italia, de la scolile religioase pakistaneze si legaturile lor cu terorismul, la problemele economice ale presei din Romania si la consecintele ignorarii de catre Bush a avertizarilor C.I.A despre situatia din Irak.
Aparuta in 1954, ca supliment al cotidianului LE Monde, LE MONDE diplomatique si-a asigurat independenta editoriala si financiara in anul 1996, cand a devenit societate autonoma, Filiala a Monde SA (51%). La inceputul anului 2006 numara 56 de editii straine pe suport de hartie si/sau pe pagina de Internet. Tirajul total al editiilor este de 1,9 mil. exemplare (din care 300.000 in limba franceza).
LE MONDE diplomatique - editia romana, va fi pusa in vanzare la chioscurile de presa centrale si in librarii, la pretul de 3 RON.

Despre Cotidianul

LE MONDE Diplomatique face parte din Grupul de Presa Catavencu, alaturi de Academia Catavencu, Cotidianul, Idei in Dialog, Tabu, B-24-FUN, Aventuri la Pescuit, Superbebe, Bucataria Pentru Toti si Radio Guerrilla.
Cotidianul este editat de catre Poligraf SRL. Actionari: Academia Catavencu S.A.(50% plus actiunea de control) si Regent House Printing and Publishing SRL (50%).

Johann Pohrib
Coordonator PR

tel : 021/210.13.24
0724/212.465
Str. Alecu Russo nr. 13-19, et.1, ap.3, sector 2
Bucuresti
johann@catavencu.ro

johann@catavencu.ro