Solutie inovativa pentru instalatii de impamantare.

Iasi - 2 noiembrie 2016

Comunicat tip Produse / Servicii in Industrie

Marconite este un material premium. Este utilizat ca agregat conductiv pentru a spori
eficienta electrozilor de impamantare.

Marconite este un material premium. Este utilizat ca agregat conductiv pentru a spori eficienta electrozilor de impamantare. Marconite permite stabilirea unor valori mici alerezistentei de impamantare, chiar si in conditiile unui sol dificil. Acest material a fost dezvoltat si fabricat pentru nevoile industriei de legare la pamant. Cu o istorie de peste 40 de ani,Marconite a permis inginerilor abordarea instalatiilor de impamantare in cele mai dure conditii si obtinerea unor rezultate in parametrii urmariti in proiecte din intreaga lume.Marconite conduce electricitatea in acelasi mod ca si metalele, prin miscarea electronilor.Materialele traditionale folosite pentru imbunatatirea valorii de impamantare, cum ar fi bentonita, conduc electricitatea prin circulatia ionilor incarcati. Acesti ioni necesita prezentaunui electrolit eficient, cum ar fi apa si prezenta de saruri. In lipsa acestui electrolit sistemul nu conduce curentul electric. Marconite nu are nevoie de apa pentru a conduce curentul electric.

AplicatiiMarconite are o eficienta dovedita in cadrul proiectelor de legare la pamant si a fost utilizat in cadrul sistemelor critice de legare la pamant, oferind solutii pentru o multitudine deindustrii, care includ:- instalatii de legare la pamant pentru sisteme de paratrasnet;- instalatii electrice si de distributie;- instalatii petroliere, de gaz si combustibili, facilitati de distributie;- cai ferate, tunele si retele de transport;- telecomunicatii, retele de date de mare viteza;- retele de distributie si tratarea apei;- industria de aparare, baze militare;- insalatii anti-statice.

RezistivitateMarconite are o rezistivitate de 0,001 ohm/ m extrem de scazuta in comparatie cubentonita, care are rezistivitatea de 3 ohm/ m.VersatilMarconite este potrivit pentru orice tip de sol.

CostMarconite ofera o solutie permanenta fata de bentonita, pentru care trebuie sa existe oprocedura de mentenanta; in cazul in care valoarea de impamantare creste, insalatia trebuieimbunatatita prin adaugarea de saruri suplimentare o data la cativa ani.

Inert chimicMarconite este un material non-coroziv pentru otel, cupru, nu ataca structurile de cimentsi are un pH neutru.Rezistenta mecanicaMarconite poate fi folosit ca parte a unor structuri de constructie.

UtilizareIn cazul mixarii cu beton, formeaza un material primar, care se toarna pesteconductoare si electrozi de impamantare, realizand o structura cu rezistenta redusa.Marconite este un material fabricat in mod special pentru utilizarea in aplicatii delegare la pamant si, spre deosebire de bentonita, nu este un material care se gaseste in modnatural. Proprietatile sale distinctive rezulta dintr-un unic proces de fabricatie, utilizandmaterii prime specifice, atent selectate si mixate intr-un raport bine controlat. Produsulrezultat este un material granular, de culoare gri inchis, fara praf si cu exceptionale calitatielectrice. Ambalat in saci foarte rezistenti, cu greutatea de 25 de kg.

http://www.paratrasnet-cpt.ro/produse/impamantare/aditiv-pentru-impamantare/marconite-aditiv-de-impamantare/p209/

Despre CPT PROTECTION

CPT PROTECTION SRL este furnizor pentru solutii complete impotriva trasnetului si a supratensiunilor atmosferice. Punem experienta noastra la dispozitia dumneavoastra in materie de productie si de comercializare a solutiilor de protectie pentru instalatii de impamantare si paratrasnet: instalatii de legare la priza de impamantare, conductoare pentru instalatii paratrasnet, paratrasnete PDA AIDITEC SYSTEMS si tije de captare, echipotentializare, trese metalice, puncte de legare si conexiuni.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/cpt-protection/solutie-inovativa-pentru-instalatii-de-impamantare