Cel mai bun Somelier

BUCURESTI - 1 octombrie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

În perioada 19 octombrie - 28 noiembrie se va desfăşura cea de-a IV-a ediţie consecutivă a „Trofeului Someleriei Cramele Halewood”, care va desemna cel mai bun somelier al anului în România. Ediţia 2009 este organizată de Cramele Halewood, în parteneriat cu Asociaţia Someleriei din România (www.somelieri.ro), sub auspiciile Asociaţiei Internaţionale a Somelierilor (A.S.I.).

Rădăcinile acestei meserii provin din timpuri foarte îndepărtate, primele menţiuni regăsindu-se în secolul XIV - XV. În prezent, somelierul poate fi considerat un personaj emblematic în lumea enologică, căruia îi este încredinţată sarcina, nu tocmai simplă, de a promova cultura vinului şi produselor conexe, prin serviciu, asociere, evaluare şi promovare.

Evenimentul se adresează în special angajaţilor din domeniul HoReCa. Perioada de preselecţie este 19-23 octombrie şi va avea loc în 5 mari oraşe din România: Bucureşti, Timişoara, Cluj, Braşov şi Bacău. Candidaţii selectaţi vor beneficia în perioada 23 – 26 noiembrie de o sesiune de pregătire pentru semifinala şi finala Trofeului, sesiune organizată de Asociaţia Somelierilor din România la Pivniţele Rhein & Cie 1892 Azuga. Regulamentul de desfăşurare şi tematica de concurs vă invitam sa le aflaţi pe www.halewood.com.ro.

Copreşedinţii juriului vor fi invitatul special, Giuseppe Vaccarini, deţinător al titlului de „Cel mai bun somelier al lumii” şi fost preşedinte şi director al ASI, în prezent profesor de specialitate şi Preşedintele Asociaţiei Somelierilor Profesionişti din Italia (A.S.P.I.) şi Doru Dumitrescu, Preşedinte al A.S.R., dublu semifinalist european şi semifinalist mondial. Din juriu fac parte, printre alţii: Toma Cornelia, Florea Constantin, Liviu Grigorică, Virgil Dumitraşcu. Finala din 28 noiembrie, care va avea loc la World Trade Center Bucureşti, va desemna cel mai bun somelier din România, iar câştigătorul va intra în echipa de reprezentanţi ai ţării noastre la competiţiile internaţionale de profil.

Cu o vechime de 60 de ani, cu crame şi domenii viticole în zona Dealu Mare, Sebeş şi Murfatlar, Cramele Halewood S.A. s-au remarcat în ultimii ani cu o poziţie remarcabilă în domeniul producerii şi comercializării vinurilor de calitate, rezultat al investiţiilor în perfecţionarea tehnologiilor, experienţei şi talentului echipei de viticultori si enologi, fiind printre puţinii producători români care sprijină constant breasla somelierilor.

Despre Cramele Halewood

Halewood România este cel mai mare exportator de vinuri româneşti, cu parteneri în întreaga lume, exporturile anuale înregistrând aproximativ 4 milioane de sticle.
Alfred Binder- Brand Manager Cramele Halewood
Tel: 0244/ 530955 /Fax: 0244/ 599216 /Mobil: 0743/108951
alfred.binder@halewood.com.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/cramele-halewood1/cel-mai-bun-somelier