NOUĂ IMAGINE PENTRU AUTORITATEA NAŢIONALĂ A VĂMILOR RALIZATĂ DE CRATIMA ŞI XCELLENCEIT

BUCURESTI - 20 septembrie 2007

Comunicat tip General in IT&C

Bucureşti, România, 20 Septembrie, 2007.

Cratima şi XcellenceIT anunţa cu deosebită plăcere lansarea unui nou web site: www.customs.ro.
Proiectul a fost realizat pentru Autoritatea Naţională a Vămilor din România (A.N.V.) şi lansat online în data de 27 august 2007.

NOUĂ IMAGINE PENTRU AUTORITATEA NAŢIONALĂ A VĂMILOR RALIZATĂ DE CRATIMA ŞI XCELLENCEIT

Site-ul web a reuşit la numai trei săptămâni de la lansare să atragă peste 70.000 de vizitatori, o cifră impresionantă, şi o primă reuşită pentru întreaga echipă Cratima şi pentru una dintre cele mai importante instituţii ale statului. Acest prim succes demonstrează îndeplinirea obiectivului principal propus, şi anume, construirea unui site web profesionist european pentru o instituţie de stat din cadrul Uniunii Europene.

Este cunoscut faptul că, de multe ori, site-urile web ale instituţiilor statului, datorită modalităţii greoaie de navigare şi a modului inadecvat în care este prezentată informaţia de interes public, au o percepţie negativă în rândul utilizatorului de Internet şi a contribuabilului, în general. Pentru a îmbunătăţi această imagine, echipa Cratima a venit în întâmpinarea acestui proiect cu un design atractiv şi cu o funcţionalitate care ajută vizitatorul să ajungă imediat la informaţia dorită, folosind ultimele tehnologii web apărute.

Noul web site cuprinde informaţii cu privire la biblioteca legislativă aferentă serviciilor furnizate de A.N.V., aplicarea reglementărilor vamale naţionale şi comunitare şi atribuţiile autorităţii vamale. De asemenea, în site sunt incluse şi informaţii referitoare la drepturile şi obligaţiile călătorilor care trec frontiera Uniunii Europene. Există şi o secţiune denumită Informare publică, secţiune care cuprinde informaţii referitoare la posturile vacante, programul de achiziţii publice, rapoartele de activitate etc. Totodată, a fost dezvoltată şi o secţiune dedicată comunicatelor de presă.

Datorită faptului că în acest site web se regăseşte un volum considerabil de informaţii de interes public şi că acestea sunt actualizabile în mod continuu (ex. modificări legislative, modificări ale cotelor de tarifare), personalul A.N.V., responsabil cu administrarea informaţiilor publicate în site, are la dispoziţie un instrument ce le facilitează acest proces complex de actualizare permanentă a conţinutului (CMS – Content Management System). Pentru fiecare secţiune a site-ului este desemnat un responsabil (redactor) care validează ce informaţii se vor şterge/afişa online la un moment dat. Pentru fiecare secţiune există mai mulţi editori, subordonaţi redactorului, care sunt responsabili cu introducerea de noi informaţii şi/sau cu marcarea celor existente deja ca ne mai fiind de actualitate. Redactorul este cel care va aproba sau respinge modificările făcute de editori.

Un impuls important pentru îmbunătăţirea imaginii instituţiilor statului este Integrarea României în Uniunea Europeană, iar în condiţiile dezvoltării deosebit de rapide a internetului, o îmbunătăţire a imaginii online a Autorităţii Naţionale a Vămilor a fost alegerea potrivită. Echipa Cratima a intuit perfect aceste aspecte şi obiective importante şi a realizat site-ul www.customs.ro având ca scop crearea unui model de referinţă în rândul site-urilor web ale instituţiilor publice din România.

Site-ul Autorităţii Naţionale a Vămilor este dedicat în special companiilor din România care desfăşoară
activităţi comerciale în străinătate.

Cratima Interactive este o companie de web design si software activa in lumea intreaga din 1999. Portofoliul este impresionant si poate fi accesat vizitand web site-ul companiei - www.cratima.com. Cratima cauta intotdeauna solutii creative la cererile diferite de web design si aplicatii software din partea noilor clienti.

Despre Cratima

Autor: Mihai Dociu, PR Manager Cratima
E-mail: mihai.dociu@cratima.com
Telefon mobil: +40 728 12 39 87
Telefon birou: +40 21 410 20 27, +40 21 410 59 76
Adresa: Str. Sirenelor nr. 3, Bucuresti, 050856, Romania
Web site: www.cratima.com
contactus@cratima.com