ActiveKnowledgeTM - Rezultate remarcabile in 3 saptamani (Studiu de caz)

BUCURESTI - 20 mai 2005

Comunicat tip General in IT&C

Managementul eficient al performantei aplicatiilor ce utilizeaza resursele bazelor de date Oracle poate reduce semnificativ nivelul investitiilor necesare suplimentarii capacitatii de procesare si costurile operationale ale unei organizatii directionate catre mentinerea unui nivel satisfacator al serviciilor IT. Asta o dovedeste si un recent studiu de caz publicat de ActiveBase Ltd. referitor la performantele ActiveKnowledgeTM dovedite in cazul unui important operator de telefonie mobila.

ActiveKnowledgeTM - Rezultate remarcabile in 3 saptamani (Studiu de caz)

ActiveKnowledgeTM este un produs software ce se remarca atat prin implementarea usoara si rapida cat si prin capacitatea de a produce rezultate masurabile in cel mai scurt timp.

Acest lucru a fost constatat si facut public sub forma unui studiu de caz cu colaborarea reprezentantilor unuia dintre cei mai mari operatori de telefonie mobila din Israel. Mai mult decat edificator pentru cei care incearca sa identifice noi metode de a imbunatatii performanta aplicatiilor ce ruleaza pe baze de date Oracle fara a investi in suplimentarea capacitatii de procesare si fara a diminua in vreun fel disponibilitatea aplicatiilor pentru utilizatori.

Astfel, operatorul de telefonie se confrunta cu o situatie in care, peste 1000 de utilizatori accesau cu dificultate resursele unui data warehouse de peste 14 terrabytes ce rula pe o baza de date Oracle 9i. Resursele hardware constau intr-un server SUN Enterprise de 52 de procesoare si cu toate acestea, datorita cresterii volumului de date si a complexitatii cerintelor utilizatorilor, apareau intarzieri din ce in ce mai mari in timpilor de raspuns iar interogarile ad-hoc erau practic imposibile. Eforturile de a optimiza interogarile nu mai dadeau rezultate datorita volumului imens de munca necesar (peste 5000 de rapoarte erau actualizate zilnic de catre utilizatori)iar resursele departamentului IT erau solicitate la maximum.

In aceste conditii departamentul IT nu mai putea raspunde cerintelor organizatiei in maniera in care se angajasera si erau nevoiti sa caute noi solutii.

Solutia adoptata a fost instalarea ActiveKnowledgeTM pe serverul de baze de date si rutarea tuturor solicitarilor provenind de la aplicatii prin ActiveKnowledgeTM. In acest fel se puteau aplica in timp real politicile de optimizare si securitate fara a necesita interventia la nivelul aplicatiilor sau a bazei de date. Simplitatea instalarii si configurarii

ActiveKnowledgeTM a permis in cel mai scurt timp:
- reducerea timpului mediu de raspuns cu 35% (de la aproximativ 5.3 la 3.4 minute pe raport)
- accelerarea cu pana la de 5 ori a generarii rapoartelor importante urgentand astfel adoptarea deciziilor
- economisirea zilnica a peste 60 de ore din timpul utilizatorilor si din timpul de procesare al serverului.
- economisirea a 10% din incarcarea pe procesor a sistemului

Aceste rezultate au fost obtinute in mai putin de 3 saptamani, timp in care au fost identificate si optimizate principalele interogari cu probleme iar schimbarile au fost implementate imediat, fara modificarea codurilor SQL. Acest lucru s-a facut prin utilizarea unor functionalitati specifice Oracle precum Oracle Hints.

In termeni financiari, castigurile imediate au fost cuantificate in aprox. 200.000 USD generate prin evitarea investitiilor in noi echipamente iar lunar se inregistreaza economii de 250.000 USD datorita imbunatatirii timpilor de raspuns si reducerea perioadelor de "down-time".

ActiveKnowledgeTM a dovedit astfel ca este o optiune viabila pentru administratorii de baze de date Oracle din orice organizatie care cauta o solutie rapida, eficienta si cu rezultate durabile la problemele legate de mentinerea nivelului optim de performanta oferit utilizatorilor sistemului.

CREATIVE BUSINESS PARTNERS a initiat o campanie de promovare a ActiveKnowledgeTM care pe langa conditiile deosebite de pret ofera si premii atractive constand in telefoane mobile de ultima generatie, aparate foto digitale performante si calculatoare portabile, in functie de numarul de licente achizitionate.

Pentru informatii despre ActiveKnowledgeTM si campania de promovare puteti vizita http://activeknowledge.cbp.ro si ne puteti scrie la ak_info@cbp.ro.

Despre Creative Business Partners

Creative Business Partners este o companie infiintata in 2001, specializata in a-si ajuta clientii sa-si imbunatateasca eficienta operationala, sa-si maximizeze veniturile si profitul prin implementarea de solutii software performante si specializate ce adreseaza cu preponderenta cerintele acestora in domeniul accesului la informatie.
Paul Costea
Managing Partner
paul.costea@cbp.ro