Scor maxim înregistrat la un testul de limba engleză (TOEIC) în România

BUCURESTI - 11 iulie 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

La cel mai recent test TOEIC s-a obţinut scorul maxim de 990 de puncte din tot atâtea posibile. Un asemenea scor nu se înregistrează foarte des. Conform informaţiilor disponibile pentru anul 2009, dintr-un total de 107 de candidaţi TOEIC care au menţionat România ca ţară natală, numai 2 au obţinut scorul maxim (respectiv 1.87%). De asemenea, din intregul număr de candidaţi TOEIC la nivel mondial (număr necomunicat încă), numai 0.14% au obţinut scorul maxim. Aceste detalii vor fi disponibile într-o serie de statistici ce vor fi publicate de ETS în cursul acestui an.

Testul TEOIC (Test of English for International Communication) este unul dintre cele mai avansate teste de limba engleză din portofoliul companiei americane ETS (Education Testing Service). ETS este cunoscută în lume în special prin testele TOEFL (Test Of English as a Foreign Language) şi SAT (Scholastic Aptitude Test - echivalentul bacalaureatului în Statele Unite).

Creative Business Partners este unul dintre partenerii ETS din România care organizează periodic sesiuni de testare atât proprii cât şi prin parteneri (precum Şcoala de Limbi Străine Fides sau Bell Bucharest).

Candidatul care a obţinut recent scorul maxim la testul TOEIC se numeşte Raluca Rădulescu, are 26 ani şi a absolvit Universitatea de Arhitectură şi Urbanism 'Ion Mincu' din Bucureşti.

Am avut scurtă o discuţie cu Raluca pentru a afla mai multe detalii cu privire la cum a fost posibilă această reuşită.

CBP:
Raluca, în primul rând felicitari pentru acest rezultat. Spune-ne te rugăm în ce fel te-ai pregătit pentru acest test, care a fost cheia succesului în cazul tau?

Raluca Rădulescu:
Sincer, nu am avut timp să mă pregătesc în mod special. Am început orele de engleză cam prin clasa I, când mama unui coleg venea de vreo 2 ori pe săptămână la şcoală şi ne învăţa câteva cuvinte. Din clasa a II-a am început orele cu o profesoară de engleză care ulterior ne-a devenit dirigintă la clasa de 'intensiv engleză'. O oră pe săptămână din cele 6 sau 7, nu mai ţin minte câte exact, era 'specială', pentru că venea un student britanic cu care exersam. Aşadar, bazele au fost puse în şcoala elementară şi generală.
La liceu nu am învaţat cu aceeaşi intensitate, iar la Facultate am ales limba italiană pentru diversitate şi pentru că începusem să o învăţ tot din generală dar speram să acumulez mai mult. Apoi am continuat să citesc diverse carţi şi articole în engleză, pe internet, pentru a nu-mi pierde 'îndemânarea'... Şi cam în stadiul acesta sunt şi astăzi. N-am făcut cursuri speciale pentru test.

CBP:
Se inscrie oare acest rezultat într-o serie de succese cu care poate te-ai obişnuit deja?

Raluca Rădulescu:
Rezultate în alte domenii... am fost pe la câteva workshopuri în timpul facultăţii, iar la unul dintre ele se pare că am avut un proiect bun (nu s-au dat premii, doar felicitări...). În rest...m-am apucat să învaţ singură japoneza şi am susţinut (şi luat) examenul JLPT 3 (nu e un nivel foarte avansat, dar pentru cât am reuşit să învăţ singură a fost mulţumitor, urmând ca, într-un viitor relativ apropiat să încerc şi nivelul 2)

CBP:
Pentru a ne face o idee mai precisă despre tine ca persoană, spune-ne câte ceva despre pasiunile sau hobby-urile tale.

Raluca Rădulescu:
În primul rând mă pasionează arhitectura (datorită aceastei pasiuni m-am încăpăţânat să termin facultatea). În rest desen, echitaţie (când am timp, la hipodromul din Craiova) şi se pare că ultima mare pasiune este Japonia.

CBP:
Cum ţi s-a parut testul TOEIC?

Raluca Rădulescu:
Din punctul meu de vedere nu a fost foarte greu (nu ştiu cum este de obicei). Am avut câteva dubii totuşi la 3 sau 4 întrebări dar se pare că a ieşit bine în final. Testarea cunoştintelor, da, la un nivel care să permită conversaţia în aproape orice domeniu, însă mă aşteptam la mai mulţi termeni tehnici. De exemplu, pentru a-mi redacta şi susţine diploma în engleză aşa cum ni s-a cerut, a trebuit să caut foarte mulţi termeni tehnici din domeniul construcţiilor şi arhitecturii pe care un astfel de test nu îi include.

CBP:
Pentru ce iţi este necesar certificatul TOEIC?

Raluca Rădulescu:
Acest certificat se pare că îmi va fi de folos în momentul în care voi aplica pentru o bursa de research student în Japonia. Nu sunt sigură, dar m-am gândit că e bine să am acolo un document care să ateste că mă descurc.

CBP:
Ţi-am povestit pe scurt că rezultatul obţinut de tine te plasează într-un club oarecum “exclusivist”. Numai 0.14% dintre cei care au susţinut acest test anul trecut în întreaga lume au obţinut acest rezultat.

Raluca Rădulescu:
Dacă acest rezultat este într-adevăr aşa rar, atunci mă simt onorată.

CBP:
Îţi mulţumim pentru timpul acordat, iţi urăm încă o dată felicitări şi mult succes în continuare în tot ceea ce-ţi doreşti să faci.

Creative Business Partners organizează în continuare sesiuni de testare TOEIC, TOEFL şi TFI (Test de Francais International). Programul acestora va fi anunţat atât pe site-ul nostru (www.cbp.ro) cât şi pe site-ul dedicat acestor teste (www.testelimbistraine.ro). Înscrierile se pot face de asemenea pe www.testelimbistraine.ro.
Pentru orice detalii privind aceste teste ne puteţi scrie la adresa teste@cbp.ro sau ne puteţi suna la 0722 301496.

Despre Creative Business Partners

Creative Business Partners este o companie înfiinţată în 2001, specializată în a-şi ajuta clienţii să-şi îmbunătăţească eficienţa operaţională, să-şi maximizeze veniturile şi profitul prin implementarea de soluţii performante şi specializate conform cerinţelor acestora.
Din 2007 Creative Business Partners a devenit ETS Preferred Partner şi în această calitate promoveaza în România toată gama de teste de limbi străine a ETS.
Paul Costea
Director General
+4 0722 301496
paul.costea@cbp.ro
teste@cbp.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/creative-business-partners/scor-maxim-inregistrat-la-un-testul-de-limba-engleza-toeic-in-romania