Tableau Software pentru prima data prezentat in Romania

BUCURESTI - 3 martie 2008

Comunicat tip General in IT&C

Business Intelligence? Nimic mai simplu. In cadrul zilei 'Business Intelligence' organizata de Institutul Bancar Roman au fost prezentate pentru prima data in Romania solutiile Tableau Software.
Cu aplicatie in domeniul prelucrarii vizuale a datelor, Tableau Software se adreseaza oricaror companii care isi doresc raspunsuri la intrebari legate de eficacitatea, efiicenta si profitabilitatea operatiunilor pe care le desfasoara.

Tableau Software pentru prima data prezentat in Romania

Proiect iniţiat de US Department of Defense şi dezvoltat de Dr. Pat Hanrahan şi Dr. Chris Stolte la Stanford University, Tableau Software a fost repede recunoscut ca lider în piaţa soluţiilor software de analiză vizuală şi prezentare.
Companie privată cu sediul în Seattle (WA, SUA), Tableau Software se bucura de cunostintele si experienta unui colectiv de cercetători şi dezvoltatori de exceptie.
Printre fondatorii şi directorii sai se numara specialisti provenind de la Microsoft, Pixar, Visio, Oracle, Hyperion si Adobe.

Ce aduce nou Tableau Software? - VizQL
De cele mai multe ori datele sunt analizate în rânduri şi coloane în speranţa de a găsi răspunsul căutat urmând ca acesta să fie comunicat în forma grafică.

VizQL schimba radical aceasta perspectiva permitand direct analiza grafica. VizQL este un limbaj formal care descrie date multidimensionale integrând funcţionalităţi de interogare, analiză şi vizualizare. La baza VizQL s-a aflat proiectul Polaris iniţiat în cadrul universităţii Stanford şi al cărui rezultate au fost pentru prima dată comunicate public în anii 2001-2002.
VizQL este o tehnologie proprietară ce permite ca analiza vizuală interactivă să facă parte din întregul proces de înţelegere a datelor.
VizQL este puternic optimizat pentru utilizare interactivă, procesând şi reprezentând grafic peste 100,000 de relaţii pe secundă.

De ce este Tableau Software simplu?
- Timpul necesar de la instalare până la obţinerea primelor rezultate se numără în minute
- Uşor de utilizat fără pregătire specializată, prin simple operaţiuni “drag & drop”
- Componentă de server ce permite interacţiunea între utilizatori în format familiar de tip Web 2.0
- Aplicatie de tip 'Reader' gratuita cu ajutorul căreia se pot vizualiza fisiere generate de Tableau Software
- Funcţionalităţi complexe disponibile sub aceeaşi licenţă
- Licenţiere perpetuă cu mentenanţă anuală
- Training on-line şi on-demand disponibil pe site-ul Tableau Software
- Largă comunitate de utilizatori ce interacţionează pe site-ul Tableau Software

Cine il mai foloseste?
Printre clientii Tableau Software se numara:
Microsoft, Google, EMC, Electronic Arts, HP, PayPal, Novell, eBay, Boeing, General Electric, General Motors, Honda, Toyota, Sony, Coca-Cola, Unilever, Nestle, Whirlpool, Louis Vuitton, Starbucks, Barclay's Global, Dunn & Bradstreet, Equifax, Moody's, Standard & Poors si alti peste 10,000 de clienti in intreaga lume.

Despre Creative Business Partners

Creative Business Partners este o companie infiintata in 2001, specializata in a-si ajuta clientii sa-si imbunatateasca eficienta operationala, sa-si maximizeze veniturile si profitul prin implementarea de solutii software performante si specializate ce adreseaza cu preponderenta cerintele acestora in domeniul accesului la informatie.
Creative Business Partners este partenerul Tableau Software in Romania

Pentru orice intrebari, prezentari, demonstratii, versiuni de test etc. ne puteti contacta oricand pe adresa tableau@cbp.ro sau pe mobil la 0722 301496.
paul.costea@cbp.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/creative-business-partners/tableau-software-pentru-prima-data-prezentat-in-romania