adidas celebreaza iubirea pentru fotbal cu 'Fussballliebe’ – mingea oficiala de joc pentru UEFA EURO 2024™

BUCURESTI - 16 noiembrie 2023

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail


• Mingea oficiala de joc Fussballliebe va fi utilizata in toate meciurile UEFA Euro 2024TM din Germania.
• Design-ul mingii este inspirat de bucuria fotbalului si energia turneului. Mingea a fost imbunatatita cu striatii deboss pentru o precizie mai mare in joc.
• Este prima minge oficiala produsa pentru Campionatul European de fotbal UEFATM care incorporeaza tehnologia adidas Connected Ball, ce permite arbitrilor sa ia decizii mai rapide.
• Mingea oficiala Fussballliebe este disponibila pe site-ul adidas si in magazinele selectate incepand de azi, 15 noiembrie.

adidas

adidas

Bucuresti, 15 noiembrie, 2023: Astazi, adidas lanseaza noua minge oficiala pentru UEFA Euro 2024 TM.  Fussballliebe, care inseamna ‘dragoste pentru fotbal’, ce va aduce pentru prima data tehnologia adidas Connected Ball la Campionatul European de fotbal UEFATM.

 

Fussballliebe este special creata pentru o mai mare acuratete in joc. Cele 20 de segmente PRECISIONSHELL si rizurile deboss plasate strategic pe suprafata mingii au fost testate riguros, atat in laborator, cat si pe teren, pentru a controla miscarile sale cu precizie maxima. Sub stratul exterior se afla CTR-CORE, cu o tehnologie inovatoare de crestere a performantei, sustinand un ritm de joc rapid cu pastrarea formei si cantitatii optime de aer.

 

Designul Fussballliebe reprezinta miscarea mingii si energia jocului, printr-o intrepatrundere de aripi negre accentuate de contururi viu colorate, curbe si puncte. Folosirea culorilor rosu aprins, albastru, verde si portocaliu celebreaza atat personalitatea pe care natiile participante o aduc in competitie, cat si puritatea jocului, care atrage iubirea fanilor din intreaga lume. Pe minge sunt imprimate si ilustratii ale tuturor stadioanelor cu numele tuturor oraselor gazda.

 

Pentru prima data la Campionatul European de fotbal UEFATM, mingea oficiala de joc va dispune de tehnologia adidas Connected Ball – care trimite in timp real date catre arbitri. Algoritmul combina pozitia jucatorilor cu AI, fiind o inovatie care contribuie la tehnologia semi automata de ofsaid a UEFA si devine un factor cheie in luarea deciziilor mai rapide in timpul meciurilor. Tehnologia adidas Connected Ball, dezvoltata in stransa colaborare cu Kinexon, va detecta fiecare atingere a mingii, reducand timpul de decizie in cazul incidentelor de hent si penalti.

 

Caracteristicile Fussballliebe:

 

Tehnologia adidas CONNECTED BALL – un sistem de suspensie care gazduieste si stabilizeaza un senzor de miscare de 500Hz,

  asigurand o acuratete fara precedent a miscarilor mingii. Senzorul este alimentat de o baterie reincarcabila prin inductie.

 

CTR-CORE

  – un miez reglat sa imbunatateasca precizia unui joc rapid si eficace, pastrand forma si cantitatea de aer din minge la maximum. Acest miez este fabricat din cauciuc natural reciclabil, acoperit de un strat dublu de material solid, menit sa ii pastreze forma si forta.

 

PRECISIONSHELL

   – Stratul exterior al mingii este prevazut cu texturi micro si macro in 20 de segmente care ii amplifica aerodinamica.

    

MATERIALE SUSTENABILE DIN PLANTE

  – Pe langa utilizarea de poliester reciclat si cerneala pe baza de apa, Fussballliebe este fabricata din mai multe substante naturale decat oricare alta minge oficiala adidas. Fiecare strat al mingii include fibre de porumb, trestie de zahar, lemn si cauciuc natural, fara sa ii afecteze performanta.

 

 

 

Sam Handy, VP Product and Design, adidas Football, spune: “Cand am conceput aceasta minge, am fost inspirati de energia si diversitatea Campionatului si de iubirea pe care Europa o are pentru fotbal. Cu toate acestea in minte, speram ca Fussballliebe sa aduca bucurie oricui  va juca cu ea.”

 

“Este un moment emotionant pentru noi sa aducem tehnologia adidas Connected Ball la EURO 2024TM , rezultatul dedicarii noastre pentru inovatie, care amplifica experienta pentru arbitri, jucatori si fani”.

 

Zvonimir Boban, Director UEFA, spune„Campionatul European de Fotbal al UEFA reprezinta varful competitiei echipelor nationale in Europa, si suntem hotarati sa ne asiguram ca fiecare aspect, de la locatii la echipament, respecta cele mai înalte standarde de calitate si performanta. Suntem, ca intotdeauna, increzatori ca mingea Fussballliebe de la adidas va marca un nou pas inainte in dedicarea noastra comuna pentru excelenta.”

 

Fussballliebe este inaugurata oficial astazi, 15 noiembrie, printr-un eveniment special la Spreebogenpark Berlin si da startul celor cinci zile de activitati locale care celebreaza iubirea pentru fotbal, la care vor participa legende de ieri si idoli de azi ai EURO, meciuri la liber si sansa fanilor sa testeze mingea.

 

De pe 16noiembrie, adidas va aduce bucuria Fussballliebe in toate orasele gazda ale EURO24TMcu un turneu de manifestari, oferind inclusiv mingi gratuite. Fiecare oras va primi 900 de mingi pentru a fi donate catre scoli, cluburi de fotbal si alte destinatii meritorii.

 

adidas continua sa directioneze 1% din vanzarile adidas fotbal prin Common Goal, care sustine comunitati defavorizate, pentru un viitor mai bun prin fotbal.

 

Fussballliebe – mingea oficiala a UEFA EURO 2024TM– cu tehnologia adidas Connected Ball, va fi prezenta in 48 de meciuri ale turneului care incepe pe 14 iunie.

 

Mingea Fussballliebe este disponibila pe site-ul adidas si in magazinele selectate. Mingea oficiala cu tehnologia adidas Connected Ball nu va fi comercializata sau disponibila pentru vanzare.

 

Pentru mai multe informatii, intrati pe adidas.com si urmariti conturile @adidasfootball pe Instagram sau X/Twitter.  

 

- *** -

 

DESPRE ADIDAS

 

adidas este liderul mondial in fotbal. Este furnizorul oficial al celor mai importante turnee de fotbal din lume, precum FIFA World Cup™, UEFA European Championship, UEFA Champions League & Major League Soccer. adidas sponsorizeaza, de asemenea, unele dintre cele mai importante cluburi din lume, inclusiv Real Madrid, Manchester United, Arsenal, FC Bayern Munchen si Juventus, precum si federatii de top precum Germania (DFB), Spania (RFEF), Belgia (RBFA), Argentina (AFA) & (din ianuarie 2023) Italia (FIGC). adidas este, de asemenea, partener al unora dintre cei mai buni sportivi din joc, inclusiv Leo Messi, Paul Pogba, Mohamed Salah, Paulo Dybala, Karim Benzema, Catarina Macario.

 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/creative-market/adidas-celebreaza-iubirea-pentru-fotbal-cu-fussballliebe-mingea-oficiala-de-joc-pentru-uefa-euro-2024