Aerul conditionat, aliatul perfect impotriva caldurii excesive pe timpul verii

BUCURESTI - 23 iulie 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Social, Imobiliare

Tot mai multi romani apeleaza la aparatele de aer conditionat , atunci cand vor sa se racoreasca, iar temperaturile din incaperi depasesc limita suportabila. In anotimpul calduros, temperaturile de peste 30 de grade Celsius devin un adevarat pericol la adresa sanatatii. Persoanele varstnice se afla pe lista celor expusi pe timp de canicula. Aflam, in fiecare vara, de cazuri in care persoane slabite de caldura si deshidratate cad pe strada sau sunt inregistrate decese. Nici in casa nu se poate sta, daca este prea cald.

Top Aer Conditionat

Top Aer Conditionat

Chiar daca temperaturile de afara sunt ridicate si medicii ne sfatuiesc sa ramanem in casa, este greu sa tinem cont de aceste sfaturi. Multi dintre noi trebuie sa ajungem la serviciu, copiii trebuie sa mearga la scoala, iar aceste activitati nu pot fi intrerupte de caldura insuportabila. Mijloacele de transport in comun sunt, si ele, supraaglomerate si este nevoie de o sursa de racire a aerului. Atat metroul, cat si autobuzele, troleibuzele, tramvaiele si autocarele folosesc aparate de aer conditionat, pentru a scadea temperaturile inalte care se inregistreaza in mare parte a verii. Este bine sa avem la noi o sticla cu apa, sa purtam palarii, ochelari de soare, haine deschise la culoare si sa ne ferim de locurile in care soarele bate direct spre noi.

Unele persoane acuza dureri de cap si raceli de la aparatele de aer conditionat, insa problema apare cand nu sunt folosite in mod corect. Atunci cand iti montezi un aer conditionat in casa, este recomandat sa se tina cont de cateva sfaturi foarte utile, pentru a evita eventualele probleme. In primul rand, aveti grija sa pastrati o distanta minima de sase metri de jetul de aer rece. Temperatura setata nu trebuie sa treaca de confortul termic; 21-23 de grade Celsius reprezinta temperatura ideala. Jetul de aer rece trebuie sa nu bata spre cap, fata, ceafa, umeri ori zona lombara.

Cea mai buna pozitionare a aparatului de aer conditionat este pe hol, deoarece este o zona neutra, in care nu se sta si, de aici, aerul rece merge si spre celelalte incaperi ale locuintei. O alta modalitate de a evita problemele de sanatate provocate de aerul rece este sa porniti aerul conditionat si sa nu stati in camera in care se afla aparatul, cat timp este in functiune. Directionarea aerului conditionat este bine sa se faca spre tavan sau spre podea. Ai grija sa nu treci brusc de la temperaturi ridicate la temperaturi joase sau invers, deoarece organismul are de suferit. Copiii, persoanele varstnice si cele care sufera de afectiuni cardiovasculare trebuie sa evite astfel de treceri bruste. Organismul are nevoie sa se obisnuiasca cu noua temperatura; de aceea, trecerea de la cald la rece trebuie facuta in mod progresiv.

Filtrele aparatului de aer conditionat trebuie, si ele, curatate in mod periodic si schimbate ori de cate ori este nevoie. In filtre traiesc bacterii iubitoare de umiditate, care duc la aparitia unei afectiuni numita legioneloza. Aceasta manifesta dureri musculare, tuse, febra, dureri de cap si abdominale. Praful si impuritatile filtrelor trebuie curatate de praf, pentru a preveni afectiuni precum alergii, rinite sau afectiuni oculare. Folositi in mod corespunzator aparatul de aer conditionat si tineti cont de sfaturile intalnite in acest articol. Aerul conditionat este aliatul dvs. impotriva temperaturilor ridicate pe timpul verii si este una dintre cele mai bune alegeri, cat timp cunoasteti exact modul de folosire si indicatiile specialistilor.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/creative-online/aerul-conditionat-aliatul-perfect-impotriva-caldurii-excesive-pe-timpul-verii