Tipuri de aparate de aer conditionat

BUCURESTI - 17 iulie 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Banci / Asigurari, Monden / Lifestyle

Sistemele de climatizare, popularele deja aparate de aer conditionat fac parte din peisajul existentei noastre in special in perioadele in care temperaturile extreme nu mai pot fi suportate sub nicio forma.

top aer conditionat

top aer conditionat

Vremea calduroasa este atat de apreciata de cei care se pregatesc sa plece in concedii si asteapta cu nerabdare sa imbrace costumele de baie si papucii de plaja. In tot acest timp insa multi dintre noi facem scenarii cum sa infruntam inca un sezon canicular si incercam sa ne pregatim prin toate modalitatile sa racorim casele in care locuim, cel putin pentru perioada in care trebuie sa ne odihnim peste noapte.

Ca atare, in special in marile orase optiunea de a detine un aparat de aer conditionat este salutara, uneori indispensabila pentru persoane care nu pot suporta caldura, sau pentru situatii in care diferite servicii publice sau particulare trebuie sa functioneze non-stop, sau o buna parte din timpul zilei.

Ca atare alegerea sistemului de aer conditionat care va aduce temperatura ambientala la o valoare suportabila trebuie sa aiba ca tinta eficientizarea din toate punctele de vedere a binomului putere aparat / spatiu de lucru, in sensul gasirii celui mai bun raport intre putere aparatului de aer conditionat si caracteristicile spatiului pentru care acesta va lucra.

Tipurile de aparate de aer conditionat sunt reprezentate de 4 mari categorii, unele dintre ele fiind destinate exclusiv utilizarii pentru spatii industriale sau cladiri care nu sunt destinate scopului locativ de lunga durata.

Primul si cel mai des utilizat aparat de climatizare este modelul split, care si-a dobandit pe buna-dreptate un renume pozitiv fiind cel mai practic, usor adaptabil, simplu de instalat si cu o durata de viata apreciabila atunci cand este utilizat pentru scopuri casnice. Acest tip de aparat de aer conditionat poate fi comparat cu un televizor in sensul ca asa cum adaptam dimensional un televizor pentru spatiul unei camere, in acelasi mod principal de gandire se va proceda si cu un sistem de aer conditionat de tip split. Eficienta sa energetica este ridicata si se datoreaza in mod categoric faptului ca distanta dintre unitatea externa si cea interna, de regula si cel mai indicat, este una foarte mica. Ca atare traseul prin care circula agentul frigorific este redus, de aici rezultand eficienta maxima.

O alta versiune de aparate de aer conditionat este cea reprezentata de sistemele care pot fi montate direct in spatiul ferestrei intr-un decupaj special conceput in rama acesteia. Este o versiune mai putin uzuala la ora actuala, insa extrem de populara mai ales atunci cand nu se doreste din diferite motive perforarea peretilor respectivului spatiu. Lipsa conductelor purtatoare de agent de racire face ca acest tip de climatizor sa aiba o eficienta ridicata, insa nu poate avea constructiv putere foarte mare, in timp ce zgomotul ar putea deranja locatarii.

Atunci cand nu doriti sa instalati in niciun fel un aparat de aer conditonat in sensul montarii sale permanente intr-un anumit spatiu, versiunea sa portabila devine o solutie foarte la indemana. Este o solutie temporara s-ar putea spune, pentru ca la fel ca aparatul de fereastra acest sistem poate fi deranjant datorita zgomotului produs. Categoric ca ramane o solutie de avarie, sau de moment, pana la instalarea unui aparat de aer conditionat tip split sau multi split.

Varinta majora din punct de vedere al climatizarii este repezentata de aparatura de aer conditionat tip centrala, care se preteaza spatiilor mari, cu multe incaperi si care este dotata cu un compresor de mare putere care va furniza prin intermediul unor conducte care traverseaza toata locatia aer rece sau cald, asa cum este necesar intr-un anumit moment. Categoric aceasta este varianta cea mai complexa prin care se poate climtiza un spatiu inchis, avand un consum pe masura, insa ramane varianta cea mai potrivita pentru spatii foarte mari de tip industrial sau birouri in cladiri de mari dimensiuni.