Care este cea mai potrivită alegere atunci când achiziționezi o mașină nouă - leasing sau împrumut auto de consum

BUCURESTI - 23 mai 2023

Comunicat tip Produse / Servicii in Auto, Afaceri, Monden / Lifestyle

A venit momentul în care chiar ai nevoie de propria ta mașină? Sau vrei sa il schimbi pe cel pe care il ai pentru ca nu iti mai merge bine? Nevoile nu așteaptă și pot apărea într-un moment inoportun când nu ești pregătit pentru astfel de cheltuieli. Și totuși există o soluție. Puteți obține vehiculul de vis profitând de opțiunea unui leasing auto sau a unui împrumut de consum.

împrumut auto

împrumut auto

Ce reprezintă un leasing auto?

Închirierea unei mașini înseamnă plata ratelor lunare pentru folosirea unui autoturism, iar după terminarea plății, mașina devine proprietatea dvs. integrală sau puteți renunța la ea. În practică, acesta este un tip de închiriere pentru utilizarea unui articol, care, însă, nu este proprietatea dumneavoastră până când nu plătiți întreaga sumă determinată de locator.

În perioada de închiriere, nu aveți voie să vindeți mașina deoarece este încă deținută de societatea de leasing. Se poate incheia un leasing auto, atat pentru o masina noua cat si pentru o masina folosita.

Care sunt diferitele tipuri de leasing auto?

În general, există două tipuri de leasing auto - financiar și operațional.

In cazul leasingului financiar nu va puteti retrage din contract in perioada determinata de acesta. Aveți posibilitatea la sfârșitul relației contractuale de a cumpăra vehiculul la plata integrală a contravalorii acestuia. Cu o astfel de dorință, veți obține drepturile de proprietate depline ale mașinii.

În aproape toate cazurile de leasing financiar, plătiți un avans pentru utilizarea mașinii, care este de câteva ori mai mare decât plata lunară ulterioară convenită.

Care este diferența dintre un leasing auto și un împrumut auto de consum?

Un împrumut de consum diferă de un leasing prin faptul că aici nu va trebui să plătiți o plată inițială mare, ci pur și simplu să rambursați rate lunare egale. La contractarea unui împrumut de consum, deveniți imediat proprietarul mașinii, spre deosebire de opțiunea de leasing auto, în care societatea de leasing deține toate drepturile asupra mașinii până la ultima tranșă.

Atunci când soliciți un împrumut auto după dobândirea dreptului de proprietate asupra vehiculului, plătești ratele către Banca care a acordat împrumutul, nu către locator.

O altă diferență între un leasing auto și un împrumut de consum este termenul de rambursare. Acesta variază în funcție de instituția financiară specifică și de condițiile acesteia.

În lumea dezvoltată de astăzi, puteți găsi cu ușurință finanțare pentru a cumpăra mașina visată.

Sursă:  imprumutrapid-online.com

Taguri: împrumut auto
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/crediterapide24/care-este-cea-mai-potrivita-alegere-atunci-cand-achizitionezi-o-masina-noua-leasing-sau-imprumut-auto-de-consum