La IMPACT, comunicaţiile unificate au impact semnificativ asupra costurilor

BUCURESTI - 3 septembrie 2009

Comunicat tip General in IT&C

Casa de soluţii CRESCENDO anunţă că a finalizat pentru compania Impact implementarea soluţiei Microsoft Office Communications Server 2007 R2 după ce, anul trecut, a realizat migrarea la Exchange Server 2007. Prin intermediul facilităţilor date de mesageria instant, de audio şi video conferinţele, Impact D&C S.A. beneficiază acum de optimizarea comunicării, ce duce la reducerea simţitoare a costurilor de transport şi de comunicare, la câstiguri substanţiale de timp pe diferite faze ale proiectelor precum şi eficientizarea colaborării de la distanţa.

IMPACT Developer & Contractor este primul reprezentant al sectorului de dezvoltare imobiliară şi construcţii din Romania cotat la categoria I a Bursei Romane de Valori. În 13 ani de existenţă a dezvoltat 16 ansambluri în 5 oraşe, cu peste 2.000 de case şi apartamente precum şi 25.000 mp de birouri şi spaţii comerciale. IMPACT D&C S.A. oferă soluţii de achiziţie proprii şi consultanţă de specialitate. În ultimii ani IMPACT şi-a extins activitatea la scară naţională (Bucureşti, Cluj Napoca, Constanţa, Oradea, Ploieşti).

În ciuda turbulenţelor financiare care au afectat puternic sectorului imobiliar, Impact D&C S.A. a înregistrat în primele 6 luni ale anului 2009, o creştere a profitului brut cu 3% faţă de estimările făcute la începutul anului, ajungând astfel la 3,27 milioane RON. Totodata, compania şi-a mărit în această perioadă cota de piaţă şi a urmărit continuarea lucrărilor la ansamblurile rezidenţiale din ţară, precum şi obţinerea autorizaţiilor necesare în al doilea semestru al anului pentru dezvoltările din polii urbani Greenfield II şi Dealul Lomb din Cluj Napoca.

O dată cu evoluţia companiei Impact D&C S.A. ca dezvoltator major de investiţii imobiliare, axat pe proiecte de amploare la nivel naţional, creşterea volumului de comunicare a devenit o realitate „Aşa cum arată cele 10 soluţii de achiziţie adaptate fiecărui tip de client, precum şi apartamentele configurabile în funcţie de necesităţile individuale ale beneficiarilor, suntem o companie mobilă şi flexibilă. Comunicarea este vitală pentru noi, oriunde ne-am afla, la orice oră. Dezvoltăm ansambluri rezidenţiale în toată ţara, echipa noastră este intr-o continuă mişcare. Un proiect implică foarte multe aspecte în toate fazele lui, de la proiectare şi construcţie, pana la marketare în piaţă. Iar pentru ca totul sa funcţioneze, trebuie ca membrii echipelor din locaţii diferite să comunice, să ia decizii şi toate acestea cât mai rapid. Spre exemplu, pentru noul proiect din Dealul Lomb de unde locuitorii vor avea o panoramă unică asupra oraşului Cluj Napoca sunt şi vor fi necesare extrem de multe intâlniri între echipa din Bucuresti şi cea de la Cluj. Din cauza distanţei considerabile se amânau multe sedinţe, se pierdeau extrem de multe ore pe drum ca să nu mai vorbim de costul deplasărilor. Aveam nevoie de o soluţie care să eficientizeze lucrul în echipă, o soluţie de comunicaţii care să faciliteze audio şi video conferinţele.” afirmă Aurelian Lungu, IT Manager IMPACT

Iniţial, echipa Crescendo a implementat un pilot al produsului astfel incat membrii echipei IMPACT să poată testa functionalităţile. „Din colaborările noastre trecute am reusit să intelegem foarte bine nevoia de comunicare a echipei Impact D&C S.A. Le-am propus un mediu de testare a soluţiei prin implementarea pilotului Microsoft Office Communications Server 2007 R2 cu functionalităţi precum Instant messaging, Prezenţă, Audio si Video conferinţe, Remote desktop, Live Meeting. La sfârşitul perioadei de testare, IMPACT a luat decizia implementării soluţiei. Motivele sunt evidente.” povesteste Marius Ţurlea, Manager Advanced Software Infrastructure Solutions Team Crescendo.
Prin Office Communication Server 2007 R2 membrii echipei IMPACT D&C S.A. comunică acum la nivel de text, voce, audio sau video conferinţe cu una sau mai multe persoane din companie de oriunde s-ar afla. Se pot iniţia conferinţe web în cadrul carora membrii echipei pot partaja aplicaţii, prezentări sau chiar desktop-uri. Acum, o mare parte din sedinţe se realizează fără ca toate persoanele implicate să se mai adune la o oră anume, într-o sală anume. În plus prin trimiterea unei simple invitaţii online, se pot iniţia audio şi video conferinţe cu clienţi sau cu diversi colaboratori din ţară.
Creşterea numărului de video şi audio conferinţe a avut ca impact direct reducerea costurilor „În urma implementării am înregistrat o reducere substanţială a costurilor de comunicare şi de deplasare. Numărul deplasarilor a scăzut cu 40% - 50%, la fel şi costurile aferente. În plus, în doar cateva ore luam decizii care altădată erau amânate 2-3 zile“, completează Aurelian Lungu, IT Manager IMPACT.

Prin integrarea produsului Office Communication Server 2007 R2 cu Exchange Server 2007, utilizatorul clientului Microsoft Office Communicator poate cunoaşte starea de prezenţă a oricărui coleg - dacă este sau nu la birou, dacă este intr-o şedinţă sau dacă este angajat intr-o convorbire telefonică – o parte din aceste informaţii fiind obţinute prin intermediul calendarului din Microsoft Outlook al persoanei respective. Şi, în acelaşi timp, oricine poate să afle dacă în absenţa sa a fost căutat, într-o formă sau alta.

Plusul de comunicare acelerează şi eficientizează lucrul în echipă, concretizat în câstiguri substantiale de timp. Perioada de dezvoltare a unui proiect poate să scadă acum, prin faptul că luarea deciziilor, comunicarea şi implementarea lor se realizează într-un timp mult mai scurt.
„Pentru noi, Microsoft Unified Communications este soluţia potrivită“, concluzionează Aurelian Lungu.

Despre Crescendo

CRESCENDO, Casa de soluţii IT&C, furnizează aplicaţii, soluţii de infrastructură şi servicii de integrare personalizate prin care organizaţiile obţin maximum de câştig din informaţiile de afaceri. Clienţii Casei de soluţii CRESCENDO economisesc efort şi resurse, pentru că găsesc sub acelaşi acoperiş punctul unic de contact pentru implementarea de noi soluţii IT&C şi pentru integrarea lor cu cele existente. Prin parteneriatele cu lideri mondiali din industria IT&C, clienţii Casei de soluţii CRESCENDO beneficiază de soluţii moderne, validate la nivel internaţional.
Cifra de afaceri CRESCENDO a atins, în 2008, o valoare de 18,163 milioane euro. Ponderea serviciiilor în totalul veniturilor a fost de peste 50%, cu o creştere semnificativă pe zona serviciilor de integrare.
CRESCENDO INTERNATIONAL
Strada Fecioarei nr.13, sector 2, Bucuresti, Romania
Tel.: 40-1-211 18 58; 40-1-211 18 60
Fax.: 40-1-201 70 60