Balul De Caritate “Floare de Colt” - un succes rasunator

BUCURESTI - 21 noiembrie 2006

Comunicat tip General in Social

Crier Media Group (compania care editeaza revistele Magazinul Progresiv si Hotel Restaurant Bar expert) a organizat in data de 18 noiembrie 2006, la Athenee Palace Hilton, Salonul Le Diplomate, cea de-a sasea editie a Balului de Caritate “Floare de Colt”.

Balul De Caritate “Floare de Colt” - un succes rasunator

Scopul acestui eveniment a fost strangerea de fonduri in beneficiul centrului de ingrijire paliativa Hospice Casa Sperantei din Brasov, fonduri ce vor fi directionate anul acesta catre doua proiecte vitale din Bucuresti:

1.Deschiderea unei clinici pentru bolnavi incurabili într-o cladire recent achiziţionata de Fundaţie în Strada Fetiţelor. Odata renovata aceasta cladire, echipa hospice din Bucuresti va putea oferi consultaţii de specialitate pentru mult mai mulţi pacienţi si familii ale acestora, cu precadere pentru cei care au înca mobilitatea necesara pentru a se deplasa. Echipa de îngrijire la domiciliu se va ocupa de bolnavii a caror sanatate este foarte deteriorata.

2.Dezvoltarea serviciului mobil hospice în Bucuresti. Echipele hospice au început în acest an un parteneriat cu spitalele Colţea si Marie Sklodowska Curie, oferind sprijin si consultanţa privind îngrijirea bolnavilor incurabili echipelor medicale ale celor doua spitale. Ulterior externarii din spital, îngrijirea bolnavilor continua la domiciliul acestora. Serviciul mobil funcţioneaza în acest moment la capacitate maxima, ceea ce genereaza necesitatea angajarii mai multor asistente medicale.

Hospice Casa Sperantei este prima unitate medicala din Romania destinata ingrijirii bolnavilor incurabili in faze avansate. De la deschidere si pana in prezent cateva mii de bolnavi au beneficiat de ingrijirea si alinarea cadrelor specializate din spitalul din Brasov, care detine o unitate hospice cu paturi si centre de zi pentru adulti si copii, un centru de educatie in ingrijire paliativa, un program de ingrijire hospice la domiciliu un centru de resurse si informare, cabinete pentru consultatii in ambulator.

Organizatorul balului de caritate, compania Crier Media Group, a avut, si in acest an, sustinerea unor companii importante precum AstraZeneca, Volvo, Macromex si Romarg, ca sponsori de aur, Fundatia Alexandrion Group si Reckitt Benckiser ca sponsori de argint si Novartis ca sponsor de bronz. Partenerul traditional al evenimentului a fost hotelul Athenee Palace Hilton. Parteneri media au fost comunicatedepresa.ro si Revista Monden.

Anul acesta au fost prezenti la Balul de Caritate 'Floare de colt' Excelenta Sa, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, domnul Robin Barnett cu sotia, ASR Printul Paul al Romaniei si ASR Printesa Lia a Romaniei, Dan Minulescu (Macromex), Michael si Marilen Kenington, Gloria & Helmut Wachmann, Liliana Solomon (Vodafone), Elena Serban (Fundatia Vodafone), Oana Niculescu Mizil Tohme si Jimmy Tohme (Monden), Simina Mezincescu, Fridrich Niemann (Hilton), Horia Brenciu, Rita si Nelu Muresan si multi altii.

Programul serii a inclus cocktail, cina festiva, tombola, licitatie fara strigare si licitatie deschisa, recitalul corului de copii “Floare de Colt” si reprezentatia trupei de dans Dance Time. Pe parcursul intregii seri s-a dansat pe acordurile trupei lui Calin Geambasu. Gazda serii a fost, ca in fiecare an, Mihaela Radulescu.

Balul de caritate 'Floare de colt' este un prilej de a contribui la dezvoltarea ingrijirii paliative a bolnavilor in faza terminala, un concept nou pentru Romania si foarte necesar. Crier Media Group a imbratisat aceasta cauza si organizeaza acest eveniment de sase ani, aducand beneficii reale, materializate in importante sume de bani care au ajutat la desfasurarea si dezvoltarea activitatii din Brasov si Bucuresti.

Balul din acest an reprezinta editia cu cel mai rasunator succes de pana acum, toate fondurile adunate cu prilejul acestui eveniment (91,700 Euro) fiind donate Casei Sperantei in scopul dezvoltarii activitatilor sale.

Multumim pe aceasta cale tuturor celor care au licitat in seara respectiva, reusind sa contribuie astfel la strangerea sumei de 6,450 euro la licitatie fara strigare si 11,950 euro la licitatia cu strigare. De asemenea, adresam multumiri speciale doamnei Simina Mezincescu, domnului Mike Kenington, domnului George Krisan, domnului Sergiu Ioanovici (Europroperty Rentals) si domnului Dan Minulescu (Macromex) pentru sponsorizarea pentru 1 an a cate unui doctor al Hospice Casa Sperantei. Sponsorizarea oferita de acestia reprezinta in total 45,000 euro. Tombola a adus centrului Hospice Casa Sperantei suma de 2,800 euro. Suma obtinuta din sponsorizarea si participarea la acest eveniment este de 25,500 euro.

O contribuitie deosebita au avut-o artistii din cadrul programului “I love Bucharest” care au donat o parte din lucrarile lor pentru licitatie, precum si domnul Ioan Nemtoi care a sprijinit in fiecare an acest eveniment.

De asemenea, adresam multumiri celor celor care au contribuit intr-o forma sau alta la sustinerea cauzei fundatiei Hospice Casa Sperantei, si anume: ABN Amro Bank, Europroperty Rentals, Interbrew, GlaxoSmithKline, M Associates, Provident Financial, Fundatia Vodafone, Mundi Pharma, Mivan si altii.

Produsele de la tombola au fost donate de Zenith Group, Henkel, Gerocossen, Novotel Buucresti, New Montana Sinaia, Pivnitele Rhein Azuga, Alexandrion, Brau Union, Kotanyi, Howard Johnson si restaurantele Roberto's si Brasserie – Hilton, Casa Vernescu, Sangria, Bistro Dada, Traffic.


Comitetul de organizare al balului a fost format din: Mike Kenington, Lavinia Huidan, Lillah Houghton, Magda Muntean, Luiza Birca, Graham Perolls, John Whitbread

Despre Revista Progresive

Crier Media Group este o companie de media, care publica in Romania trei reviste specializate, business to business: Magazinul Progresiv, Hotel Restaurant Bar expert, Frozen Food Europe.
Mai multe informatii si fotografii se pot obtine la tel.: +4 021 321 7631; 323 5055, Mobil: 0723 37 27 15, persoana de contact: Luiza Birca, Marketing & Event Manager, Crier Media Group.