BursaTransport aniverseaza 20 de ani de la lansare la 25 Aprilie 2021

BUCURESTI - 21 aprilie 2021

Comunicat tip General in Industrie, IT&C, Media / Publicitate, Tehnologie, Logistica/Transport

Bursele de transport constituie platforme tip market-place ce faciliteaza comunicarea cererii si ofertei spot (ocazionale) intre operatorii de transport rutier de marfa. Aceste platforme se justifica avand un rol de facilitare a comunicarii datorita numarului extrem de mare de operatori de transport rutier: transportatori efectivi, companii de expeditie intermediare si comercianti consumatori de servicii de transport.

BursaTransport

BursaTransport

BursaTransport, cunoscuta sub numele 123cargo de catre companiile nerezidente in Romania, celebreaza 20 de ani de existenta pe internet la 25 Aprilie 2021. Ca vechime si audienta, BursaTransport este cea mai folosita aplicatie de acest gen in Romania, si se afla in expansiune regionala. Dintre concurentii locali de tip start-up si concurentii internationali, BursaTransport se evidentiaza prin caracterul self service al aplicatiei. Datorita acestuia, 70% din cele peste 16.000 de companii active nu au nevoie sa interactioneze cu echipa de administrare constituita din 21 de persoane. Facuta de transportatori pentru transportatori – asa cum declara fondatorul sau, Dan Cotenescu, BursaTransport a depasit stadiul de experiment software intrand direct in satisfacerea nevoilor operatorilor de transport, binecunoscute fondatorului sau, el insusi fost expeditor si transportator.

"Sunt fericit ca am prins si aceasta a doua aniversare decenala a proiectului meu de-o viata, BursaTransport. In 2001 am plecat de la ideea de a-mi rezolva comunicarea in piata transporturilor rutiere, astfel incat sa poata fi diminuat lantul de intermediere generat de "agendele de contacte" ale fiecarui participant intermediar. Propria mea nevoie, de atunci, s-a dovedit rapid a fi nevoia multor colegi de breasla. Am tinut deschisa usa comunicarii intotdeauna tuturor utilizatorilor aplicatiei noastre, si continui sa o fac, dincolo de interesele actuale, care au transformat o idee intr-o afacere. Sunt multe cazurile in care din dialogul cu utilizatorii s-au nascut valente noi ale BurseiTransport, care astazi sunt folosite in interesul si beneficiul tuturor. Faptul ca am fost si expeditor si transportator, inainte de a fi administrator al BurseiTransport, face diferenta intre noi si multi competitori. Multumesc celor ce au avut incredere in BursaTransport la inceputuri si multumesc tuturor celor ce astazi continua sa obtina valoare in activitatea zilnica din platforma noastra. Este satisfactia unei vieti profesionale implinite." – Dan Cotenescu, fondator al BurseiTransport

***

Astazi, BursaTransport, prin societatea Dacodasoft SRL, proprietara si administratoare a platformei, face parte din grupul ALPEGA, specializat in servicii electronice destinate operatorilor de transport, alaturi de bursele Wtransnet si Teleroute, si de TMS-ul Alpega.