Folosești bursele de transport? Află cum te ferești de fraudele online!

BUCURESTI - 29 mai 2015

Comunicat tip General in Auto, Afaceri, Logistica/Transport, Internet

În condițiile extinderii serviciilor de logistică în sfera online, tehnicile de fraudare a mărfurilor au avansat de asemenea, iar utilizatorii pot subestima riscurile la care se expun atunci când stabilesc tranzacții comerciale pe internet.

Folosești bursele de transport? Află cum te ferești de fraudele online!

BursaTransport inițiază proiectul Centura de Siguranță’  ce își propune să atragă atenția asupra acestor riscuri și să ofere utilizatorilor în mod constant informații privind măsurile de securitate recomandate în bursele de transport – platformele online ce aduc împreună transportatorii și expeditorii. În timp, proiectul se va constitui într-un ghid integrat, ce va aborda  atât riscurile ce țin de utilizarea unei burse de transport, cât și soluțiile concrete de diminunare a lor, ilustrate prin studii de caz.

Prezentarea primelor studii de caz ce urmează să fie incluse în ghidul  ‘Centura de Siguranță’ va avea loc în cadrul Conferinței „Am marfă, caut transport” organizată de revista Ziua Cargo pe 4 și 5 iunie, la Hotel President dinTârgu Mureș.Evenimentul, devenit deja o tradiţie, este dedicat cărăuşilor, expeditorilor şi companiilor cu necesități logistice, promovând bunele practici în domeniu.Conferința va aborda modificările actuale ale cererii de transport, cele mai noi modificari legislative, precum și soluții legate de asigurarea unui mediu sigur al transporturilor, pentru toți jucătorii din piață.

Indicii pentru depistarea tentativelor de fraudă

‚Nu toată lumea joacă cinstit pe piața transporturilor. Și pentru că știm cât de importantă e siguranța pentru utilizatorii burselor de transport, noi le oferim  mai multe filtre și indicii care să-i protejeze de înselătorii.’ – declară reprezentanții BursaTransport.

Ce trebuie să facem pentru a ne proteja de fraude online

‚Nivelul de siguranță al serviciilor de bursă de transport se bazează într-o măsură semnificativă și pe vigilența utilizatorilor, prin folosirea tuturor instrumentelor și aplicațiilor pe care noi le punem la dispoziție’ subliniază Dl. Dan Cotenescu, manager BursaTransport.

Opțiunile de securitate sunt multiple. Printre acestea se numără un serviciu unic la nivel european,  implementat de BursaTransport împreună cu ARR, prin care transportatorii au posibilitatea să verifice dacă cei ce le încredințează marfă au licențe de intermediere valide. De asemenea, un alt instrument foarte util sunt rapoartele RISCO - ce asigură o ‚scanare’ a noilor parteneri de business, din punct de vedere al capacității lor de a-și onora contractele.

Unul din cele mai stabile branduri românești, cu o poziție constantă de leader, de la fondare (în 2001) până în prezent, BursaTransport se află în plină expansiune regională prin brandul 123Cargo, politica sa bazându-se pe un control foarte riguros al măsurilor de siguranță pentru utilizatori.

Acestea sunt implementate atât la nivelul platformei online, cât și prin suportul pe care îl oferă constant abonaților, sub formă de recomandări care să-i protejeze de riscuri. Iar rezultatele sunt vizibile în cifre: în 2014 BursaTransport/123Cargo a raportat un procent de 87,92% plăți de transport soluționate prin intermediul aplicației și 99,9997%  privind siguranța mărfurilor (doar 11 mărfuri furate din 3 863 907 postate).

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/dacodasoft-srl/folose-ti-bursele-de-transport-afla-cum-te-fere-ti-de-fraudele-online