De astazi, consumul de apă se poate declara pe mobil

Colonesti - 15 iulie 2014

Comunicat tip Produse / Servicii in Administratie Publica, IT&C, Tehnologie, Internet, Energie

Live site

Consumul de apă rece și caldă se poate declara de astăzi pe telefonul mobil. Startup-ul românesc DAS DATA a lansat la inceputul lunii iulie 2014 platforma de achiziții de date pentru utilități www.conducta.ro, prima de acest fel din România. Stocarea datelor se va face direct în ”cloud”, ceea ce înseamnă scalabilitate, stabilitate și costuri reduse de implementare.

N
Interfata mobil declarare apa rece

Interfata mobil declarare apa rece

  Un consum rațional cu mai puține pierderi pe rețea ar fi chiar indicat. Ne dorim ca prin Conducta, apa să se poată măsura, în timp real, de la sursă până la consumatorul final, cum e și firesc 

Marius Dima, director general al DAS DATA

Din datele statistice rezultă că deși în prezent peste 70% dintre românii din mediul urban au acces la internet, iar totalul gospodăriilor din România se ridică la peste 8,5 milioane (sursa: INS), declararea consumului de apa rece/ caldă se face încă manual, prin biletele la asociație sau vizite lunare de la administrație. Aceasta înseamnă un consum inutil de resurse, dar și pierderi financiare existente din cauza raportarilor eronate.

Conducta.ro simplifică modalitatea prin care se declară consumul utilitatilor si permite integrare directă cu echipamentele de masură a consumului, atat rezidentiale cât și cele industriale. În acest fel, pierderile pe rețea se identifică rapid, iar valoarea facturilor la utilități vor scădea. Integrarea dispozitivelor mobile în cadrul acestui proiect este cel mai important factor, raportarea făcându-se în materie de secunde, în comparație cu procedura curentă cu o durată de procesare întarziată.

”În momentul de față în Romania 20% din veniturile lunare se duc pe plata utilităților. Un consum rațional cu mai puține pierderi pe rețea ar fi chiar indicat, dacă s-ar dori acest lucru. Cred că fiecare dintre noi trebuie să înceapă să facă ceva real pentru a-și îmbunatăți viața acasă. Ne dorim ca prin Conducta, apa să se poată măsura, în timp real, de la sursă până la consumatorul final, cum e și firesc.”, a declarat Marius Dima, director general al DAS DATA, compania producătoare a platformei.

DAS DATA este un proiect lansat în decembrie 2013, ce are scop simplificarea achizițiilor de date printr-o soluție solidă utilizată deja în parte industriala. În cursul lui 2014 a fost pentru identificarea, analiza nevoilor pieței romanesti. Alte proiecte în plan vor fi pentru eficientizare energetică și aplicatii pentru monitorizarea mediului în cadrul programului european Climate-KIC.  

Conducta.ro este un proiect functional lansat în varianta private beta și se poate testa gratuit online la www.conducta.ro