SoftMinder.ro aduna cererea si oferta de tehnologii software din Romania - O initiativa inovativa sustinuta de Microsoft Romania

BUCURESTI - 20 noiembrie 2007

Comunicat tip General in IT&C

Cresterea si diversificarea spectaculoasa din ultimii ani a tehnologiilor informatice au transformat sectorul IT intr-un domeniu a carui complexitate a devenit din ce in ce mai dificil de explorat. Indiferent de scop, (informare, achizitie etc.) cautarea, compararea si analizarea unor solutii informatice, precum si a producatorilor si distribuitorilor lor in Romania, este o activitate laborioasa, care necesita mult timp si rabdare.

Portalul Softminder.ro a fost creat pentru a raspunde cerintei crescande a pietei de facilitare a acestui proces de cautare si cercetare a tehnologiilor software. In acelasi timp, Softminder.ro ofera companiilor producatoare si distribuitoare de solutii software oportunitatea de a-si promova si prezenta tehnologiile intr-o maniera foarte bine structurata si targetata. Softminder.ro ofera astfel beneficii, atat utilizatorilor, care au la dispozitie o baza de date cu informatii software, cat si dezvoltatorilor si distribuitorilor care au posibilitatea de a-si prezenta tehnologiile unui public direct interesat.

Desi lansat doar de cateva luni, portalul se bucura de mare succes pe piata, in prezent fiind deja inclus intr-o serie de proiecte locale. Astfel, SoftMinder.ro ofera partenerilor ISV ai Microsoft posibilitatea de a inscrie produsele lor, produse care se califica pentru a fi incluse in catalogul de aplicatii software dezvoltate in Romania, catalog intocmit de Microsoft Romania.

“Apreciez initiativa Softminder.ro si consider ca acest portal a venit in intampinarea unei nevoi devenite din ce in ce mai stringente in ultima perioada”, declara Bogdan Musat, Developer Platform Group Manager in cadrul Microsoft Romania. “Catalogul aplicatiilor software dezvoltate de partenerii Microsoft din Romania va fi o resursa pentru acest portal, in acelasi timp insa portalul SoftMinder.ro va fi o sursa pentru noi. Pentru clienti, portalul va fi un punct central, de unde vor avea o privire asupra portofoliului de aplicatii software disponibile in Romania. Am oferit si vom oferi in continuare intreaga noastra sustinere acestui proiect inovativ”, adauga Bogdan Musat.

“Lansat ca raspuns la nevoia de informatii software grupate si bine organizate, portalul Softminder.ro s-a bucurat, intr-adevar de o primire calduroasa, atat din partea utilizatorilor, cat si din partea companiilor IT”, declara Oprea Netoiu, Managing Partner in cadrul Softminder.ro. “Ne bucuram ca am putut raspunde in mod profesionist acestei necesitati a pietei si avem convingerea ca acest portal va deveni in foarte scurt timp o referinta notabila pe segmentul software din Romania,” declara Oprea Netoiu.

Despre Microsoft Romania
Microsoft Romania este filiala a Microsoft Corporation si a fost infiintata in anul 1996.
Misiunea Microsoft Romania este cresterea satisfactiei partenerilor si utilizatorilor tehnologiei de varf Microsoft, contribuind cu profesionalism si onestitate la dezvoltarea industriei IT locale, prin transpunerea modelului de business al corporatiei.

Despre DATACOM

Softminder.ro, singurul portal de software profesional din Romania, cuprinde cea mai complexa baza de date cu informatii despre tehnologiile software disponibile pe plan local si despre furnizorii acestora. Informatiile sunt structurate in functie de categorie, caracteristici si functionalitati tehnice, precum si de verticala careia i se adreseaza. In plus, Softminder.ro ofera studii si cercetari de piata reprezentative pentru segmentul mentionat, cele mai recente stiri din domeniu, precum si analize comparative intre diferite solutii, punand in balanta, atat detaliile tehnice, cat si elementele logistice si financiare. Astfel, Softminder.ro ofera utilizatorilor posibilitatea de a se informa rapid, corect si complet despre solutiile informatice disponibile in Romania, iar companiilor IT le ofera oportunitatea promovarii si prezentarii bine targetate a tehnologiilor. Pentru mai multe informatii, va rugam sa accesati www.softminder.ro.
marketing@softminder.ro
marketing@softminder.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/datacom/softminder-ro-aduna-cererea-si-oferta-de-tehnologii-software-din-romania-o-initiativa-inovativa-sustinuta-de-microsoft-romania