Eximtur : Dublarea volumului de vanzari turistice externe

Cluj Napoca - 15 iunie 2005

Comunicat tip General in Turism

La finalul lunii mai, Eximtur a inregistrat un nou succes in vanzarea serviciilor turistice externe ale concernul World of Tui. Volumul total de vanzari pachete turistice externe aferente perioadei 01 Noiembrie 04 – 31 Mai 05, a inregistrat o crestere de 134.60 % fata de perioada similara a anului trecut. Cea mai mare crestere au inregistrat-o destinatiile: Portugalia (cu o crestere de peste 8 ori), tarile exotice (crestere +567.6%), Croatia (+412.1%) si Grecia (+262.8%). Surpinzatoare este insa cresterea cu peste 999 % a gamei de produse de top: TUI Stars, pachete turistice in care clientii sunt tratati special, cu servicii personalizate, in hoteluri de prim rang, ceea ce denota faptul ca romanii apreciaza tot mai mult serviciile de calitate, la cel mai bun pret.

Eximtur : Dublarea volumului de vanzari turistice externe

La jumatatea anului 2002 Eximtur si Tui au demarat colaborarea in vanzarea produselor turoperatorului german. In mai putin de un an, datorita profesionalismului agentilor de travel ai companiei Eximtur, dar si avansatei structuri IT de care compania Eximtur dispune (VPN, rezervari on-line), produsele de calitate TUI au patruns pe piata Romaniei, Eximtur incheind anul financiar 2002-2003 ca unul dintre primii parteneri TUI pe aceasta piata. Urmatorul an financiar a insemnat o noua recunoastere a calitatii serviciilor oferite de cele doua companii, volumul vanzarilor Eximtur crescand cu 52.6% fata de anul precedent. Alaturi de pachetele turistice TUI, Eximtur ofera clientilor ei si produsele altor turoperatori din concernul World of TUI : Gulet (Austria si Ungaria), 1-2-Fly, Magic Life, Discount Travel, Fun&Sun, Especially4You – specializati in cluburi, oferte last-minute sau calatorii pentru familiile cu copii. In luna martie a acestui an Eximtur a demarat colaborarea cu cel mai mare turoperator austriac specializat in vacante cu transport propriu: Terra Reisen, iar incepand cu 20 Aprilie clientii Eximtur pot achizitiona si circuitele culturale si de studiu pentru destinatii din intreaga lume, aflate in organizarea Gebeco si Dr. Tigges.

“Cresterile insemnate in structura vanzarilor de servicii turistice externe pentru acest an au fost date de intarirea monedei nationale in raport cu moneda europeana, si deci de ieftinirea vacantelor la care pretul este cotat initial in Euro” declara Lucia Morariu, presedinte al firmei Eximtur SA. “Compania noastra detine certificarea sistemului propriu de management al calitatii in conformitate cu standardul ISO 9001 : 2000, acest aspect reflectandu-se si in usurinta cu care a fost puse in vanzare produsele a peste 50 de furnizori de servicii turistice externe” a mai adaugat presedintele companiei. “In momentul de fata, in agentiile noastre sunt oferite produsele a peste 40 de tur-operatori din tara si din strainatate, alaturi de produsele proprii Eximtur oferite prin parteneri directi in 3 tari europene” a declarat Dan Vladea, manager al departamentului de turism extern. “Agentiiile noastre s-au transformat in “one-stop travel shop”, clientii putand alege intre majoritatea produselor de calitate existente acum pe piata romaneasca, fara a mai fi necesara deplasarea la sediile tur-operatorilor care organizeaza aceste pachete. Astfel sunt oferite de exemplu clientilor nostri, 18 destinatii atinse de zboruri charter directe din Bucuresti, 4 destinatii din Cluj Napoca, 2 destinatii din Timisoara, ori 61 de variante de excursii cu autocarul, iar in cazul in care doresc sa calatoreasca cu autoturismul propiu, le stau la dispozitie cel putin 200 de statiuni din peste 16 tari” a completat Dan Vladea.

Despre D'Avantage Consult

Cu o cifra de afaceri de 14.600.000 Euro in anul 2004, compania Eximtur este unul din principalii turoperatori pe piata Romaniei oferind clientilor ei servicii complete : rezervari bilete avion / ticketing, calatorii de afaceri, vacante in tara si strainatate, incoming, organizare congrese conferinte, organizare cursuri specifice activitatilor din turism. Interesul pentru client si calitatea serviciilor oferite sunt principalele atu-uri cu care Eximtur se adreseaza publicului, prin cele 5 agentii proprii sau prin cele peste 250 de agentii partenere revanzatoare din intreaga tara.
Pentru orice alte informatii:
Lucia Morariu
Director General
0040.264.43359 / 0040.21.3158711

travel@eximtur.ro