Cele 4 motive bune pentru a alege un sampon fara sulfat

BUCURESTI - 27 decembrie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Monden / Lifestyle, Media / Publicitate, Sanatate

Cauti metode blande, naturale si ecologice pentru a-ti ingriji parul? Vrei sa eviti sulfatii cat mai mult posibil? Ai ajuns la locul potrivit, iti spunem totul despre sulfati si despre beneficiile unui sampon fara sulfati .

sampon fara sulfati

sampon fara sulfati

Vara a trecut, septembrie a sosit repede! La revedere plaja din belsug, mojito cu fata spre apus si in acelasi timp par decolorat, uscat de soare... Profita de ocazie pentru a adopta (sau pastra) rutina de atitudine verde, incepand prin a-ti rasfata parul de sirena. Totul incepe cu alegerea samponului si mai ales cu alegerea unui sampon fara sulfati. Criticat si totusi suprautilizat in cosmetica, ramane greu de inteles rolul si interesul sulfatilor. Deci, de ce sa alegi un sampon fara sulfati?

Sulfati: ce sunt acestia?

Lauril Sulfat de sodiu (SLS), Laurilsulfat de sodiu (SLES), Lauril Sulfat de amoniu (ALS)... necunoscuti sau familiari, sulfatii  sunt totusi foarte prezenti in baia ta. Utilizati in general in cosmetica, sulfatii sunt o familie de agenti tensioactivi, adica de foarte multe ori constituie elementul major al bazei de curatare a sampoanelor, gelurilor de dus, sapunurilor lichide.

De ce sunt sulfatii nocivi?

Folositi in multe produse de curatare de uz casnic (detergent, lichid de spalat vase etc.), sulfatii pot fi foarte iritanti si alergeni. De asemenea, ar creste riscul de cancer. Un studiu american a demonstrat in 1983 ca o concentratie de SLS de abia 0,5% poate duce la iritatii ale pielii. In plus, 10% pana la 30% din SLS ar putea fi corozive pentru piele si poate provoca iritatii severe.

Beneficiile unui sampon bland fara sulfati

Exista multe beneficii ale unui sampon fara sulfati. Doar, inainte de a incepe, stii ca este nevoie de timp pentru ca parul tau sa se readapteze la un sampon natural. Intr-adevar, un sampon fara sulfat face spuma mai putin decat un sampon clasic si risti sa-ti gasesti parul mai putin „frumos” decat inainte; mai aspru, rebel, mai putin stralucitor... Este normal, in primele zile calitatea parului tau poate fi afectata la vedere, dar lasa-i timp!

 * Un scalp reechilibrat = par mai puternic

Dupa trecerea acestui mic reper, principalul beneficiu al unui sampon fara sulfati va fi reechilibrarea scalpului. Indiferent daca ai par normal, gras sau uscat, folosirea unui sampon care contine sulfati nu va face decat sa inrautateasca problema.

 * O spalare delicata care nu ataca parul

Folosirea unui sampon fara sulfati va spala fara a ataca, termina indepartarea prin sulfati, acest lucru va permite scalpului sa reia productia sanatoasa de sebum, perfect pentru obtinerea unui par frumos si sanatos.

 * Par mai lung, mai sanatos

Un scalp bine ingrijit este sinonim cu lungimi intarite. Astfel, parul tau va creste mai repede si mai bine pentru ca va recapata o anumita calitate: va fi mai putin deteriorat, mai putine varfuri despicate si, prin urmare, va necesita mai putina taiere.

* Recomandat sportivilor si utilizatorilor frecventi

Sampoanele fara sulfati sunt recomandate si sportivilor care fac dus de mai multe ori pe zi si pentru care utilizarea sampoanelor este deci mai mare decat media! De aceea, scalpul lor este cu atat mai supus atacurilor sulfatilor.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/dazahaircare/cele-4-motive-bune-pentru-a-alege-un-sampon-fara-sulfat