Zece note de zece pentru „Europa la liceu”

BUCURESTI - 16 mai 2005

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Concursul de proiecte „Europa la liceu”, aflat la a doua ediţie, şi-a desemnat astăzi câştigătorii. În prezenţa celor peste 200 de invitaţi la evenimentul de gală care a marcat încheierea concursului, Marele Premiu a fost acordat echipei EliberArt, formată din 5 elevi constănţeni, pentru propunerea de a folosi arta contemporană ca suport al unei mai bune comunicări şi înţelegeri a valorilor europene.

Zece note de zece pentru „Europa la liceu”

Locul doi a fost adjudecat de piesa în trei acte „Sărmăluţe cu vin de Bordeaux”, a echipei Al Treilea Ochi din Mediaş. Scenariul urmăreşte viaţa unei familii româneşti şi a unei familii europene, care găsesc deschidere una faţă de alta, în ciuda tuturor diferenţelor.

Echipa EuRoAxia din Predeal a ocupat locul al treilea, cu proiectul „Cel mai european oraş din România”, un concurs care evidenţiază valori ca: toleranţa, solidaritatea şi protecţia mediului înconjurător.

Proiectele de pe primele trei locuri au răspuns cel mai bine criteriilor de evaluare – creativitate, realism în planificare şi o relevanţă cât mai mare pentru tema concursului din acest an, care a fost: „valori româneşti, valori europene”.

Alte 7 proiecte au primit cu premii speciale:
- premiu special pentru „Lucru la înălţime” (echipa Zburătorii, din Iaşi)
- premiu special pentru „Realitate virtuală” (echipa Euro-Performance, Bucureşti)
- premiu special pentru „Renovare” (echipa EU.RO.M”A”N, Craiova, care doreşte salvarea Parcului Romanescu)
- premiu special pentru „Cel mai bine planificat proiect” (echipa Together, Pucioasa)
- premiu special pentru „Viziune politică” (echipa Cavalerii Mesei Rotunde, Ploieşti)
- premiul special „Luminiţa de la capătul tunelului” (echipa Mecanicii Timpului, Întorsura Buzăului)
- premiul special „Hyde Park” pentru Dezbatere Publică (echipa Propagandishtii, Reşiţa)

Discuţiile şi deliberările finale au căzut în sarcina juriului format din Jonathan Scheele, Şeful Delegaţiei Comisiei Europene în România, şi două personalităţi din lumea televiziunii, cu experienţă în activităţi de promovare – Andi Moisescu şi Cătălina Ionescu (Jojo).

Concursul „Europa la liceu” a fost lansat pe 30 ianuarie 2005 la iniţiativa Delegaţiei Comisiei Europene în România şi se află la a doua ediţie. Acesta a inclus peste 500 de sesiuni de pregătire organizate în licee din toate regiunile ţării de care au beneficiat 10.000 de liceeni.

Despre DC Communication

Delegaţia Comisiei Europene este reprezentanţa diplomatică a Comisiei Europene în România. Misiunea Delegaţiei este să mobilizeze voinţa politică, expertiza şi resursele financiare ale Uniunii Europene pentru a sprijini aderarea României în anul 2007. Delegaţia cooperează cu Guvernul României şi cu societatea civilă, atât la nivel central cât şi local.
Daniela Rosca
Coordonator campanii speciale
Delegaţia Comisiei Europene în România
021 203 54 67
daniela.rosca@cec.eu.int

Octavian Hera
Coordonator proiect
DC Communication
021 312 38 35
info@europa-la-liceu.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/dc-communication/zece-note-de-zece-pentru-europa-la-liceu