Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii, Grigore Alexandrescu, premiat pentru inovatie in software medical

BUCURESTI - 7 aprilie 2015

Comunicat tip General in IT&C, Sanatate

In cadrul evenimentului INNOVATION AWARDS IN HEALTH din 3 aprilie, managerul Spitalului Clinic de Urgenta pentru copii, Grigore Alexandrescu, dl. Prof. Dr. Dan Mircea Enescu, a fost premiat pentru implementarea primului portal complet pentru pacienti, al unui spital public din Romania.

Prof. Dr. Mircea Dan Enescu

Prof. Dr. Mircea Dan Enescu

 Portalul spitaluldecopii.ro este pentru noi principalul instrument de comunicare cu parintii, in afara spitalului. 

Prof. Dr. Dan Mircea Enescu

Portalul spitaluldecopii.ro este pentru noi principalul instrument de comunicare cu parintii, in afara spitalului. Implementarea unui sistem informatic innovator este un pas firesc in strategia noastra de a ne apropia de parinti punandu-le la dispozitie un instrument usor de folosit pentru a discuta cu medicii din spital, de a se programa sau pentru a vizualiza istoricul medical al copiilor.  Dorim sa multumim tuturor celor implicati in acest proiect si companiei Teamnet Dedalus, care a implementat ARMONIA®sanita, Portal medici si pacienti.Prof. Dr. Dan Mircea ENESCU

Caracterul inovator al proiectului este dat de faptul ca este primul portal dintr-un spital public local care permite concomitent vizualizarea de informatii cheie pentru pregatirea pacientilor si parintilor, ofera instrumente de programare online, de vizualizare a istoricului medical, un comunicator intre parinte si medicului curant si forum. Interfata portalului este optimizata si pentru telefoane mobile si tableta, acoperind astfel nevoia de a obtine informatii despre spital si medici rapid, din orice locatie.

 

Implementarea portalului este o componenta din proiectul de informatizare cu software medical “Realizarea si implementarea unui sistem spitalicesc informatic si informational integrat la Spitalul Grigore Alexandrescu” din 2014. Proiectul a constat in utilizarea a 3 sisteme informatice:  ARMONIA®sanita Portal, un canal de comunicare modern, online, intre parinti si medicii din spital, Management Pacienti pentru centralizarea informatiilor medicale in Dosarele de Sanatate si Registratura electronica si Rapoarte BI, pentru rapoarte si statistici privind serviciile medicale.

Datele referitoare la istoricul medical al pacientului din portal, sunt preluate din modulele din spital, asigurand astfel transmiterea automata a datelor, fara a fi nevoie de introducerea lor de mai multe ori. Portalul are atat o componenta pentru pacient cat si una pentru medicul curant, care poate accesa informatii despre spitalizari, diagnostice, proceduri, tratament, rezultatele investigatiilor la fiecare revenire a pacientului in spital. Conturile pacientilor se supun reglementarilor privind siguranta datelor pacientului si sunt create doar in urma consimtamantului exprimat in scris al acestora sau al unui tutore.

In cadrul evenimentului Innovation Awards in Health, au fost nominalizate si premiate proiecte inovatoare in sistemul sanitar, care contribuie la cresterea actului medical si a calitatii vietii. Spitalului Clinic de Urgenta pentru copii, Grigore Alexandrescu, a fost premiat la categoria Innovation in IT and Software. Din juriul evenimentului au facut parte: Dr. Vasile Ciurchea- Presedinte CNAS, Petru Craciun, Director General CEGEDIM, Laurentiu Mihai, Director Executiv APMGR, Prof. Dr. Radu Vladareanu- Director de Departament Obstetrica-Ginecologie, UMF Carol Davila Bucuresti, Prof. univ. Dr. Marian Vladimir Constantinescu, DDS, PhD- Sef Departament Reabilitare Orala din Universitatea Titu Maiorescu Bucuresti, Alexandra Manaila, Editorial Manager al revistei Romanian Journal of Health Manager si Media Systems Communication, organizator al evenimentului.

Pentru detalii, accesati www.teamnet-dedalus.ro