Delta Studio va prezinta noutatile de la Cersaie pentru 2014!

BUCURESTI - 2 octombrie 2013

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

Live site

O echipa Delta Studio s-a deplasat in Italia la Bologna pentru a descoperi cele mai noi tendinte in materie de design si amenajari!

Delta Studio va prezinta noutatile de la Cersaie pentru 2014!
 Anul 2013 a adus la CERSAIE colectii pline de elemente calde, culori pastelate, modele delicate si reliefuri fine.  

Ana-Maria Popa General Architect Delta Studio

Targul Cersaie 2013 ce a avut loc in Italia la Bologna a adunat o abundenta de piese vintage/provence care au oferit personalitate si poveste ambientelor, insufletind ceramica expusa.

 Tema generala a targului exprima curentul actual de comunicare si relationare intre spatii. Se face trecerea conceptuala de la o baie inchisa, special creata pentru relaxarea individului, la o baie deschisa, un spatiu de comunicare, familial. Aceasta trecere se face prin finisajele mobilierului care devin foarte asemanatoare mobilierelor din restul casei, cu aspect cald, culori naturale, lemn masiv sau furnire exotice. Materialele si atmosfera se continua si se completeaza reciproc.

Noutatile in materie de ceramice sunt cu precadere: 1. Parchetul portelanat cu diferite aspecte (modele sterse, cu nuante romantice, culori foarte calde, imitatie de flader, modele in relief pronuntat, aspect lemn invechit, scorojit, placi rectificate, dimensiuni variate, etc); 2. Placi de  gresie cu model tip “patck-work” sau arabesque in culori tari si cu desene hotarate, clare dar si colectii cu nuante palide, pastelate cu desene aparent manuale si margini ciobite; 3. Placari arhitecturale, cu modele cat mai sobre, texturi fine - de la matul betonului pana la luciul sticlei - care redau foarte bine simplitatea si minimalismul in finisaje. Sunt folosite in continuare culorile arhitecturale de griuri, bejuri si pastelurile “moi”.

  Aceleasi 3 mari categorii, le-am observat  si in sanitare: a. stilul natural/contemporan; b. stilul vintage/romantic; c. stilul architectural/minimalist. In functie de amenajare, in aceste categorii pot intra si placile ceramice portelanate cu imitatie de piatra (onix, marmura, calcar). La cel romatic/vintage se remarca o revenire puternica a elementelor traditionale englezesti, cu trimitere directa la caramida bine-cunoscuta de pe fatadele cladirilor autohtone din Marea Britanie, glazurate sau mate. In stilul architectural remarcam prezenta placilor cu model geometric ordonat sau aleatoriu in relief. Acest aspect poate fi obtinut prin alaturarea nuantelor diferite ale placilor dar si volumetric. Am observat, de asemenea si prezenta clasicului opulent si saturat (opus smart luxury) dedicate unui segment separat de piata, remarcabil prin o abundenta de inflorituri si decoratiuni aurite, precum si lavoare, sanitare si baterii cu modele florale sau animale.

  Propunerile producatorilor de materiale au fost per total colectii calde, cu accente florale, scrisuri si forme geometrice cu linii simple si delicate.

  Sanitarele sunt din ce in ce mai apreciate la nivel de design si forme speciale, acestea oferind nu numai o gama foarte variata de modele dar si de culori. Sunt de obicei, facute sa merga special cu mobilierul propus de unii producatori, cat si cu alte piese din cadrul unei amenejari, precum iluminatul  sau capace speciale.

Despre Delta Studio

Delta Studio a fost gandit anume sa fie un trendsetter in conceperea solutiilor de amenjare, un laborator destinat experimentarii in avans a emotiei caminului visat.
Bulevardul Progresului, Nr. 1-3 (Intersectia Razoare), Sector 5,Bucuresti
Telefon: 021/411.25.46
RDS: 0314.38.12.62/3
Fax: 021/411.25.41
E-mail: office@deltastudio.ro