Informatii de securitate pentru cei care calatoresc cu avionul

BUCURESTI - 15 octombrie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Turism, Logistica/Transport

O calatorie pe calea aerului poate fi confortabila si rapida, dar atunci cand urmeaza sa luati o cursa aeriana dintr-un aeroport din Uniunea Europeana, ar trebui sa aveti in vedere ca vi se impun si anumite masuri de securitate . De aceea este bine atunci cand va cumparati un bilet de avion , sa va informati in prealabil prin ce controale urmeaza sa treceti la aeroport si ce lucruri va sunt sau nu permise sa luati cu dumneavoastra in bagaje.

O calatorie pe calea aerului poate fi confortabila si rapida, dar atunci cand urmeaza sa luati o cursa aeriana dintr-un aeroport din Uniunea Europeana, ar trebui sa aveti in vedere ca vi se impun si anumite masuri de securitate. De aceea este bine atunci cand va cumparati un bilet de avion, sa va informati in prealabil prin ce controale urmeaza sa treceti la aeroport si ce lucruri va sunt sau nu permise sa luati cu dumneavoastra in bagaje.

Din motive de securitate, Uniunea Europeana a intocmit o lista de articole interzise pe care pasagerii nu le pot lua in bagajele de mana atunci cand urca la bordul unei aeronave sau care nu sunt permise deloc. In respectiva lista sunt incluse lucruri care reprezinta pericole evidente pentru securitatea zborului, cum ar fi arme si explozive (interzise complet), dar si alte articole care pot provoca leziuni grave sau arme de jucarie ce risca sa fie confundate cu arme reale.

Atunci cand va faceti bagajul pentru calatoria dumneavoastra cu avionul trebuie sa aveti in vedere faptul ca anumite articole (spray-uri, cutite sau lame de ras, masini de gaurit, bate de baseball) nu sunt permise in bagajul de mana din motive de securitate. Aceste tipuri de articole fie vor fi predate la punctul de control de securitate, fie vor fi puse in bagajale de cala. 

Pentru a proteja pasagerii unui zbor impotriva amenintarii care o reprezinta explozibilii lichizi, UE a adoptat, de asemenea, norme de securitate care limiteaza cantitatea de lichide pe care o puteti lua in bagajele de mana. Acest lucru se datoreaza faptului ca explozibilii lichizi pot fi introdusi intr-o aeronava sub forma unor elemente pe care un om le foloseste zi cu zi, cum ar fi pasta de dinti, gelul de par etc.

Normele actuale va permit sa transportati in bagajele de mana lichide in recipiente individuale cu o capacitate maxima de 100 ml, ambalate intr-o punga de plastic transparenta resigilabila, cu o capacitate care nu depaseste un litru. In categoria lichidelor intra: apa, gelurile, pastele de dinti, aerosolii, lotiunile, parfumurile, spumele de ras, siropurile, supele etc. 

Sunt exceptate de la restrictiile cantitative, medicamente importante, precum si mancarea si laptele pentru copii mici. Acestea sunt permise in cantitati necesare numai pentru utilizarea in timpul calatoriei, iar pasagerii pot fi invitati sa dovedeasca autenticitatea acestor produse.

Despre DENTAL TOURING SERVICES

DTS Travel Agency este o agentie de turism din Bucuresti ce ofera servicii turistice atat pe piata interna cat si pe cea externa. Ofertele noastre speciale sunt despre circuite, sejururi, curse charter, cazari in Romania, bilete de avion, asigurari medicale, turism dentar, turism seniori, turism scolar, intruniri, rent-a-car, organizari conferinte, congrese, reuniuni, team-building, organizari evenimente, mai pe scurt orice aveti nevoie de la o agentie de turism!