Primul portal de turism dentar din Romania - www.dts.com.ro

BUCURESTI - 16 ianuarie 2012

Comunicat tip General in Afaceri, Sanatate, Turism

A aparut si primul portal creat de o agentie de turism specializat in turismul stomatologic! DTS Travel Agency, prima agentie specializata pe turismul stomatologic, incheie contracte de colaborare, cu toate cabinetele si clinicile stomatologice din tara, din importantele puncte de interes turistic. Fara taxa de inscriere, sau taxa lunara, doar in baza unui comision cedat din planul de tratament agreat si executat turistului, stabilit de comun acord intre DTS Travel Agency si unitatea stomatologica, aceasta isi poate administra propriul site din cadrul portalului www.dts.com.ro (momentan, pentru ca va fi lansat cat de curand si portalul www.dental-touring.com) ce va fi promovat pe piata externa, in vederea recrutarii de pacienti/turisti interesati de turismul dentar.

Agentie turism dentar

Agentie turism dentar

 Primul si unicul portal de turism dentar din Romania! www.dts.com.ro 

Gabriel Munteanu

  Ce inseamna turism dentar ?     "Potrivit unui studiu de cercetare efectuat la nivel global de revahealth.com, gradul mediu de satisfactie a persoanelor care au optat pentru programele de turism dentar a atins 84%, pacientii economisind, in medie, 4.800 de euro, adica 60% din costul unui tratament stomatologic solicitat in tara de provenienta. Peste 95% dintre respondenti au ales aceste programe datorita costurilor scazute, factorul de decizie in alegerea clinicii fiind dat de calitatea standardelor profesionale, tehnologiile de ultima ora folosite si a posibilitatii de rezolvare a problemelor dentare intr-un timp mult mai scurt.       Unul dintre cei mai importanti factori [...] in acest sens, este acordarea unei importante maxime pentru siguranta pacientilor, prin utilizarea sterilizatoarelor in cadrul clinicilor conform standardelor de management al calitatii.      De exemplu, in Romania sunt preturi de doua sau chiar trei ori mai mici fata de regiunea vest-europeana, tratamentele fiind la aceleasi standarde de calitate cu cele din clinicile din Statele Unite sau Europa de Vest. De asemenea, perioada pe care pacientul trebuie sa o aloce pentru astfel de interventii este mult mai scurta. Astfel, estimam ca pacientii expati vor reprezenta 25% din totalul numarului de persoane care vor solicita serviciile clinicilor din Romania, anul acesta."(wall-street.ro )     Marea Britanie este tara în care tratamentul dentar este cel mai scump, dar urmeaza imediat pe locul doi Italia, potrivit unui sondaj efectuat de ziarul The Independent cu privire la fenomenul "turism dentar", care ia amploare in tarile Uniunii Europene. Ziarul publica rezultatele unui studiu european potrivit caruia obturatia de canal la un molar costa 156 euro in Marea Britanie, 135 euro in Italia, 125 euro in Spania si 60 euro in Romania, motiv pentru care aceasta din urma a devenit tinta preferata a celor care, pentru a scapa de durerile de masele sunt dispusi sa plece in alte tari pentru a cheltui mai putin.( /Rompres/)     Romania a devenit inca din anii 90 o piata atractiva pentru turism dentar. Tot mai multi cetateni straini isi petrec o saptamana sau doua in tara noastra doar pentru a-si pune la punct dantura, reusind sa economiseasca in acest fel cateva mii de euro. "Un cetatean italian care vine în Romania sa-si rezolve anumite probleme dentare face o economie substantiala. Aici costurile sunt de circa 4-5 ori mai mici decat in Italia. De exemplu, daca o coroana metalo-ceramica costa doar 150 de euro in Romania, pretul din Italia este de cel putin 600 de euro."(/Rompres/)     

     Ce inseamna de fapt turism dentar?    

     Este un subiect foarte amplu, depinde din ce perspectiva intrebi! In orice caz raspunsurile vin din partea unei agentii de turism specializata pe acest segment, practic primul si singurul portal complet de turism stomatologic !    

     Daca esti cetatean roman, si locuiesti in Romania… este un subiect probabil mai putin interesant deoarece ca si beneficii ale acestui business ar fi pentru tine decat concilierea (unde sa mergi, de ce acolo, cum sa iti alegi medicul stomatolog, cat costa…etc).    

     Daca esti cetatean roman stabilit in strainatate si doresti ca atunci cand revii in Romania, sa iti revizuiesti si statusul dentar, aici da, acest business devine interesant. Poti afla inca de acolo, din tara de unde esti, un plan de tratament estimativ, timp de lucru, si un tarif evident tot estimativ, doar pentru partea stomatologica si/sau pentru partea de turism, un bilet de avion, o cazare de ce nu, transfer de la aeroport sau catre aeroport, etc. Normal ca te-ar incanta un tratament stomatologic in Romania, tarifele de aici sunt de cateva ori mai mici decat in orice alta tara care practica turism stomatologic, si totodata medicii romani sunt recunoscuti pe plan international ca fiind unii dintre cei mai buni. De ce zic asta? In facultatile noastre chiar se invata, nu degaba toti strainii vin acum pe la noi ca sa devina stomatologi (inca suntem printre putinele tari, daca nu chiar singura, unde in facultate, student fiind fara drept de libera practica, profesezi direct pe oameni, cazuri reale, nu pe mulaje, papusi sau calculator). Aparatura de ultima generatie este acum disponibila oricui (ce-i drept cu putina dare de mana).    

    Daca esti o persoana care nu are nici o legatura cu Romania, pur si simplu un strain, acest business devine mult mai interesant! De ce?

Simplu:

- Tarife dentare mult mai mici fata de cele practicate in tara ta;

- Tarife finale ale excursiei cu scop medicinal, mai mici fata de tarifele practicate de clinicile din tara ta, doar pentru partea stomatologica!

     Daca reprezinti o clinica sau un cabinet stomatologic din Romania, putem vorbi despre un business in adevaratul sens al cuvantului. De cate ori oare te-ai gandit cat de bine ar fi daca ai avea pe cineva care sa se zbata pentru tine, pentru a aduce turisti straini in clinica ta stomatologica pentru tratamente complexe? De cate ori ai vrut sa iti maresti volumul de pacienti, fara costuri suplimentare? De cate ori te-ai gandit, cum sa faci sa iesi din anonimat, cum sa faci sa te promovezi, cum sa faci sa te evidentiezi in aceasta concurenta. Mai toate clinicile in ziua de azi au cate un site, pe care trag cu fel de fel de oferte, promovari de tot felul, in tara dar si peste hotare. Atata timp cat acest lucru nu se face organizat, nu vor fi niciodata rezultate. Intotdeauna exista loc de mai bine, cu totii stim asta!     

      Turism dentar nu inseamna doar un bilet de avion, o cazare si un plan de tratament… Fenomenul turism dentar este mult mai complex! Turismul dentar este o industrie la nivel mondial, iar lideri sunt tarile asiatice care au vazut in aceasta nisa salvarea financiara a stomatologiei locale. In Europa, „ne batem” cu Ungaria si Polonia. Evident, pana si aici ne-au luat ungurii! De ce? De ce suntem codasi intr-un domeniu in care suntem avantajati in comparatie cu multe tari care practica acest segment de business? Haideti sa fim mai organizati! Haideti sa facem ceva IMPREUNA! Mai toate clinicile care au descoperit acest business, trag prin fel de fel de mijloace sa isi promoveze doar propriile servicii. Oare este ok? Oare da randament? Poate ca da, din moment ce inca functioneaza acest sistem. Oare este suficient?...       Daca totul ar fi sub un singur nume „DENTAL TOURING SERVICES” oare n-ar fi mai bine pentru noi toti?

Gabriel Munteanu CEO of Dental Touring Services

Despre DENTAL TOURING SERVICES

Dental Touring Services este o companie nationala cu capital privat. O agentie de turism specializata in primul rand pe turismul dentar. Este prima agentie de turism din Romania care isi propune colaborari cu toate unitatile stomatologice din tara, ce corespund unui standard impus de noi, in vederea promovarii acestui tip de servicii medicale, atat peste hotare, cat si in tara!