Zboruri clasice vs. zboruri low-cost!

BUCURESTI - 8 octombrie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Turism, Logistica/Transport

Companiile aeriene low cost sunt o foarte buna oportunitate mai ales in aceasta perioada de criza economica. La nivel mondial exista foarte multi astfel de transportatori aerieni, printre cei mai cunoscuti aflandu-se US Airways, Easy Jet, Wind Jet, Ryanair, Wizz Air sau Blue Air. Cu toate avantajele pe care le presupun, mai ales in materie de costuri, serviciile acestor tipuri de transportatori sunt subiect de dezbatere. Foarte multi oameni considera ca este mai avantajos, in cazul in care calatoriti des cu avionul, sa alegeti o cursa clasica: este mai confortabil, va scuteste de multe probleme si surprize neplacute. Adevarul sta undeva la mijloc, de aceea este bine sa intelegem care sunt principalele avantaje si dezavantaje ale celor doua tipuri de zboruri.

Companiile aeriene low cost

Cel mai important avantaj al companiilor aeriene low cost este pretul biletelor de avion. Numarul destul de mare de operatori aerieni care ofera astfel de servicii conduce si la o concurenta puternica, motiv pentru care aceste companii sunt practic fortate sa scada preturile si mai mult sau sa faca tot felul de oferte spciale pentru a avea parte de clienti.

Pretul scazut al biletelor de avion low-cost este influentat si de faptul ca biletele low cost sunt vandute de catre companiile aeriene direct pe site-urile proprii. Nu sunt implicate, astfel, agentiile de turism care la randul lor, aplica anumite taxe ce ar conduce la ridicarea costurilor. In plus, exista diferente in privinta tipului de aeroporturi in care aterizeaza aceste curse: este vorba de aeroporturi mai mici, care implica mai putine taxe, dar, de regula, sunt si foarte departe de locul de destinatie.

In ciuda preturilor extrem de avantajoase si accesibile pe scara mai larga, aceste tipuri de curse aeriene au si multe dezavantaje. Unul dintre cele mai clare este nivelul de confort, care nu se ridica la standardele unei curse normale. In cele mai multe cazuri in timpul zborului nu primiti bauturi racoritoare sau mancare gratuite. Mai mult decat atat, va trebui sa platiti pentru bagajul dumneavoastra si pot exista multe mici "comisioane ascunse".

Companii aeriene clasice

Cu siguranta, principalul dezavantaj in acest caz este pretul biletelor de avion. Comparativ cu tarifele practicate de companiile aeriene low cost, transportatorii aerieni care asigura curse normale percep costuri destul de ridicate.

Cu toate acestea, nivelul de confort este mult mai mare, iar pasagerii nu trebuie sa plateasca toate taxele ascunse. Un alt avantaj este faptul ca multe companii aeriene normale opereaza in intreaga lume sau cel putin le ofera clientilor curse pentru destinatii lungi.

Cele mai multe companii aeriene care opereaza zboruri clasice ofera pasagerilor, in pretul biletului de avion, taxele pentru bagaje, pentru check in, le permit sa isi aleaga locul in avion etc. Spre deosebire de acestea, in cazul biletelor low-cost, in pret sunt incluse doar taxele de aeroport si cele pentru bagajul de mana. Acest aspect le permite din start sa fie mai ieftine.

Pretul low-cost poate ascunde si un aspect mai putin placut, mai putin intalnit in cursele clasice: nu puteti opera modificari ale datelor zborului sau nu va puteti recupera banii dati pe biletul de avion.

Despre DENTAL TOURING SERVICES

DTS Travel Agency este o agentie de turism din Bucuresti ce ofera servicii turistice atat pe piata interna cat si pe cea externa. Ofertele noastre speciale sunt despre circuite, sejururi, curse charter, cazari in Romania, bilete de avion, asigurari medicale, turism dentar, turism seniori, turism scolar, intruniri, rent-a-car, organizari conferinte, congrese, reuniuni, team-building, organizari evenimente, mai pe scurt orice aveti nevoie de la o agentie de turism!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/dental-touring-services/zboruri-clasice-vs-zboruri-low-cost