Dentcof - Avantajele implantului dentar

Timisoara - 7 aprilie 2014

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Implantologia reprezinta o ramura a chirurgiei dentare. In cazul pierderii unuia sau a mai multor dinti, cea mai buna optiune o reprezinta implantul dentar.

Dentcof - Avantajele implantului dentar

Implantologia reprezinta o ramura a chirurgiei dentare. In cazul pierderii unuia sau a mai multor dinti, cea mai buna optiune o reprezinta implantul dentar.

Exista pe piata multe tipuri de implanturi dentare, dar materialul predominant folosit la realizarea acestora este titanul, deoarece acest material este cel mai compatibil cu organismul uman, fapt demonstrat prin teste clinice. Tipul de implant este ales in functie de necesitatile pacientilor, de starea osului a fiecarui pacient si de zona care necesita implant dentar. Medicul stomatolog este cel care stabileste modelul de implant recomandat.

Implantul dentar are multe avantaje, dar ca si orice interventi chirurgicala, are si contraindicatii. Principalele limite sunt date de calitatea osului sau de starea generala de sanatate a pacientului.

Printre avantaje se numara, in primul rand, senzatia de dinte natural,  masticatia este asemanatoare cu a dintilor naturali, durabilitatea si cofortul. Implanturile dentare nu necesita afectarea dintilor vecini, acestia ramanand intacti si astfel optimizand igiena orala. Implantul dentar nu se cariaza dar necesita o igiena orala foarte buna pentru a nu fi afectate tesuturile din jurul lor.

Desigur ca exista si o serie de contraindicatii in cazul inserarii implanutilor dentare. Acestea nu sunt recomandate pacientilor fumatori sau care sufera de boli cardiace, osteoporoza, diabet, tulburari endocrine,  igiena orala deficitara.

Ca si tratament, realizarea implantului dentare se efectueaza in doua etape: etapa chirurgicala, in care se insereaza implantul in os, si etapa protetica , in care se aplica bontul si lucrarea protetica.

Fiecare pacient reprezinta un caz unic, astfel ca simptomele post-operatorii pot fi diferite. Disconfortul  aparut dupa inserarea implanturilor dentare poate fi moderat sau unul foarte scazut. Acest lucru depinde si de numarul implanturilor efectuate.

 

www.dentcof.ro

www.dentcof.it

www.dentcof.co.uk

Str. Simion Bărnuțiu nr. 62, et. 2 și 5, Timișoara 
office@dentcof.ro+40256219197Citeste mai mult: Dentcof - Tot ce trebuie sa stii despre un implant dentar.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/dentcof/dentcof-avantajele-implantului-dentar