Dentcof Research - Cum a ajuns Timisoara un punct de referinta pe harta lumii in educatie dentara

Timisoara - 22 ianuarie 2014

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Cursuri

Un proiect pilot de educatie dentara, care aduce anual medici dentisti si tehnicieni din toata lumea la cursuri si work-shopuri in Romania.

Unul din cursurile de anul trecut, Motion and Emotion - un curs despre Digital Smile Design, comunicare vizuala si crearea de impact emotional.

Unul din cursurile de anul trecut, Motion and Emotion - un curs despre Digital Smile Design, comunicare vizuala si crearea de impact emotional.


In 2010 clinica stomatologica Dentcof din Timisoara a creat divizia  Dentcof Research - un proiect pilot de educatie in stomatologie .
Aceasta divizie organizeaza seminarii de pregatire in estetica dentara, implantologie, management si alte domenii conexe stomatologiei moderne, si e implicata in studii si cercetare privind dezvoltarea de noi practici in acest domeniu.

Proiectul a inceput ca si o incercare de a creste nivelul de pregatire a specialistilor clinicii (medici si tehnicieni) , prin infuzia constanta de cunostinte generata de un astfel de proiect. Temele care au fost abordate , au fost necesitatile specialistilor clinicii, care in mod natural erau si necesitati ale intregii piete autohtone. Strategia de cursuri a fost nisata pe cursuri de 16-20 persoane, numar care spre deosebire de marea majoritate a cursurilor din domeniu este un numar mai mic, si mai greu de fezabilizat, datorita costului crescut per participant. In schimb un numar mai mic de participanti se traduce intr-o experienta mai buna pentru fiecare din ei. Timpul pe care profesorul il aloca fiecaruia este mai mare, la fel si gradul de interactivitate, si inclusiv experienta programului social.
Un alt pilon al strategiei a fost educatie ‘’commercial-free’’, renuntand la sponsori, si excluzand interesele financiare, sau cele comerciale din componenta educationala.

Nu in ultimul rand, s-a individualizat si s-a customizat experienta sociala a cursurilor. Toate detaliile de la brosuri, la gustari , la evenimentele sociale au fost construite pe brandul de tara, un pariu neasteptat, mai ales luand in considerare tot curentul din presa de azi.
Rezultatele au intrecut asteptarile. Doar in 2012, centrul a organizat 12 cursuri, avand 240 de medici si tehncieni participanti din 31 de tari, de pe 5 continente. Infuzia de informatie a cantarit enorm in evolutia clinicii Dentcof, dar impactul acestui proiect a fost unul national si international, promovand stomatologia romaneasca, brandul de tara si nu in ultimul rand, un model de succes.

Mai multe informatii despre Dentcof Research gasiti aici: www.dentcof.ro/cursuri-stomatologie

Clinica Stomatologica Dentcof


www.dentcof.ro
Str. Simion Bărnuțiu nr. 62, et. 2 și 5, Timișoaraoffice@dentcof.ro, +40256219197

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/dentcof/dentcof-research-cum-a-ajuns-timisoara-un-punct-de-referinta-pe-harta-lumii-in-educatie-dentara