Parodontita marginala cronica ...

BUCURESTI - 26 octombrie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Tratament Parodontoza

parodontoza

parodontoza

Parodontoza, este o boala ce se manifesta, ca o inflamatie la nivelul gingiilor, dar care poate afecta deoportiva tesuturile de sustinere a dintilor precum si osul, ducand intr-un final la pierderea dintilor. Acesta boala, afecteaza din ce in ce mai multe persoane pe intreg mapamodul, cauzele importante ale acestei inflamatii ale gingiei datorandu-se igienei precare si tartrului. Un factor important fiind si fumatul, care favorizeaza si agraveaza aceasta boala.

La ora actuala, foarte multe clinici, promoveaza tratamentul cu laser, acesta avand un efect paleativ, prin care se reduce temporar sangerarea si simptomele inflamatorii.Aceasta boala fiind o afectiune cronica, dupa o anumita perioada, se va acutiza si simptomele vor reveni. Acest tratament este foarte usor de aplicat dar, si destul de costisitor si cu efect temporar.

Singura solutie care duce la vindecare, este eradicarea chirurgicala a pungilor parodontale si a tesutului de granulatie. In functie de stadiul afectiunii, acest tratament poate fi insotit si de aditie de os in regiunile afectate.

In cabinetul nostru am tratat cu success aceste afectiuni chiar si la pacientii in varsta.

Abordarea medicala a acestei afectiuni este alcatuita din trei etape de tratament:

*  Prima etapa consta in curatarea si igienizarea cavitatii bucale, detartraj si tratament medicamentos.

*  A doua etapa este cea chirurgicala, in care se indeparteaza tesuturile afectate.

*  A treia etapa este de retentionare a dintilor printr-o banda de fibra de sticla sau lucrari protetice si vaccinuri

Abordare parodontozei in clinica noastra este de a prezerva si salva pe cat posibil dintii pacientilor si nu pentru extractia lor.