Proteza dentara acrilica

BUCURESTI - 25 septembrie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Proteza dentara acrilica, este un pas in tratamentul stomatologic, la care ajungem mai devrame sau mai tarziu.
Mentinerea acestor proteze poate fi imbunatatita prin inserarea de implante sau cimentarea de capse pe radacinile restante.

Proteza dentara acrilica

Proteza dentara acrilica

Atunci cand stomatologul ne spune ca urmatorul pas in tratamentul nostru dentar este realizarea unor proteze dentare acrilice , nu ne gandeam  ca  acest lucru nu o sa ni se intample tocmai noua. Si totusi in lume milioane de oameni mananca, vorbesc si zambesc folosind proteze dentare acrilice.

Pentru ca, technica a inaintat foarte mult, stabilitatea acestor proteze poate fi foarte mult imbunatatita, prin inserarea a doua sau patru implante dentare rezultand o proteza pe implante sau a unor capse cimentate pe radacinile dentare ramase.

Proteza pe implante se realizeaza in doua etape, in prima etapa se insera implanturile, iar in a doua se vor monta capse pe aceste implanturi si proteza.

Daca pacientul mai are cateva radacini dentare sanatoase, ele pot fi folosite ca suport pentru viitoarea proteza cu capse. Pe aceste radacini se vor cimenta capse ce vor oferi stabilitate protezei.

Asfel proteza dentara acrilica, dintro piesa protetica mobila, care de multe ori necesita lipire, se va transforma intro piesa protetica care se va comporta ca o lucrare cimentata fixa.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/dentist-who/proteza-dentara-acrilica