Breaking news – Locuintele vechi, pe cale de disparitie

BUCURESTI - 15 octombrie 2015

Comunicat tip General in Afaceri, Constructii, Media / Publicitate, Internet, Imobiliare

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro vă aduce una dintre cele mai importante noutăţi din piaţa imobiliară – conform valului 6 al studiului ImoResearch, realizat la solicitarea DezvoltatorImobiliar.ro, românii care vor să cumpere locuinţe au renunţat aproape definitiv la ideea achiziţionării unei case sau unui apartament vechi!

Breaking news – Locuintele vechi, pe cale de disparitie

DezvoltatorImobiliar.ro, cel mai mare portal cu oferte rezidenţiale din România, vă prezintă ştirea care schimbă total piaţa imobiliară – doar 2% din români vor să mai cumpere locuinţe vechi! Procentul persoanelor care doresc să locuiască în ansambluri rezidenţiale a urcat până la 62%, cel mai ridicat nivel din ultimii 2 ani şi jumătate (de la primul val al studiului ImoResearch, din mai 2013).

Ce înseamnă acest lucru? Am putea asista la un declin al locuințelor vechi? Vom avea un nou boom rezidențial? Să ne așteptăm la fluctuații mari ale prețurilor?

Vom analiza schimbarea la 180 de grade a pieței imobiliare.

3 motive pentru care locuinţele vechi nu mai sunt căutate

În primul rând, bugetul maxim al românilor care sunt în căutarea unei locuinţe a crescut mult. Un exemplu elocvent este disponibilitatea mult mai mare a tinerilor pentru imobilele mai scumpe, care sunt acum pregătiţi să achite chiar şi 70.000 pentru o casă sau un apartament, în comparaţie cu 50.000 euro, în luna mai 2015. În aceste condiţii, avantajul locuinţelor din ansambluri rezidenţiale este evident. Locuinţele noi sunt mai sigure, au finisaje şi dotări superioare şi dispun de mai multe facilităţi pentru locatari.

Deoarece bugetul a crescut, era normal ca şi preferinţele în ceea ce priveşte tipologia locuinţelor să se schimbe. De aceea, nu este deloc surprinzător faptul că apartamentele de 3 camere sunt acum alegerea numărul 1 a persoanelor care caută să cumpere locuinţe. Pentru că diferenţele dintre apartamentele şi casele noi versus cele vechi sunt mici, opţiunea românilor pentru primele variante era de anticipat.

Un alt element notabil care a înclinat balanţa în favoarea imobilelor noi este apropierea de mijloacele de transport în comun, în special de metrou. Dezvoltatorii imobiliari care construiesc ansambluri rezidenţiale în Bucureşti mizează pe locaţiile alese, în sensul că optează pentru zonele foarte apropiate de metrou şi de mijloacele de transport RATB. Majoritatea proiectelor rezidenţiale de apartamente respectă acest criteriu.

Despre studiile imobiliare ImoResearch

Studiile imobiliare ImoResearch sunt realizate la solicitarea DezvoltatorImobiliar.ro, încă din mai 2013. Acestea reflectă fidel tendinţele pieţei imobiliare.

Despre Dezvoltatorimobiliar

Portalul Dezvoltatorimobiliar.ro prezintă ofertele complete de case şi apartamente noi din ansamblurile rezidenţiale. Dorim ca utilizatorii noştri să aibă acces rapid la o ofertă cât mai mare de apartamente noi şi case noi, din toată ţara. Sperăm ca aceştia să-şi găsească locuinţa ideală doar accesând portalul DezvoltatorImobiliar.ro. Pe portalul DezvoltatorImobiliar.ro găsiţi tururile virtuale ale ansamblurilor şi ale locuinţelor finalizate ale acestora.