Digital Kompass Lansează Aplicația 'Freedom for Army' pentru Recunoașterea și Gestionarea PTSD în Rândul Militarilor

BUCURESTI - 27 februarie 2024

Comunicat tip Produse / Servicii in Educatie / Cultura, Sanatate

Suntem încântați să vă aducem la cunoștință lansarea oficială a aplicației "Freedom for Army" în cadrul proiectului european "Reziliență și Incluziune pentru Militari" (RIM). Această inițiativă pionierat are ca scop ajutarea personalului militar să recunoască și să gestioneze simptomele Tulburării de Stres Post-Traumatic (PTSD), contribuind la îmbunătățirea calității vieții veteranilor și membrilor activi ai forțelor militare.

Suntem încântați să anunțăm demararea proiectului european "Reziliență și Incluziune pentru Militari" (RIM), o inițiativă pionierat destinată să ajute personalul militar să recunoască și să gestioneze simptomele Tulburării de Stres Post-Traumatic (PTSD). Acest proiect are scopul de a oferi veteranilor și membrilor activi ai forțelor militare un instrument esențial pentru a aborda provocările legate de PTSD, contribuind astfel la îmbunătățirea calității vieții lor.

Aplicația, “Freedom for Army”, creată de echipa proiectului RIM, cu participarea liderului de proiect Digital Kompass (România) și a partenerilor Bumir (România), Igor Vitale International Srl (Italia) și Organizația pentru Promovarea Problemelor Europene (Cipru), oferă militarilor informații despre ce este și cum poate fi recunoscut sindromul de stress post traumatic, strategii pentru gestionarea simptomelor PTSD și acces la resurse adecvate, inclusiv contacte ale unor psihoterapeuți la care pot apela. Această aplicație este disponibilă în limba română, engleză, greacă și italiană și va contribui astfel la îmbunătățirea calității vieții militarilor.

Prin această inițiativă, proiectul RIM își propune să furnizeze sprijinul necesar pentru depășirea provocărilor asociate cu PTSD și să faciliteze incluziunea militarilor și veteranilor în societatea civilă. Proiectul reprezintă un pas semnificativ în abordarea nevoilor personalului militar și ale veteranilor, și sperăm că va avea un impact pozitiv asupra vieții celor care au activat și activează în serviciile militare.

Pentru mai multe informații despre proiectul "Reziliență și Incluziune pentru Militari" și pentru a accesa aplicația, vă invităm să vizitați site-ul oficial al proiectului: https://militaryresilience.eu.

Cosmin Pârvulescu, Coordonator RIM

cosmin+cdp@digitalkompass.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/digital-kompass/digital-kompass-lanseaza-aplicatia-freedom-for-army-pentru-recunoasterea-si-gestionarea-ptsd-in-randul-militarilor