Brutus Östling, ambasador Canon, vine la Fotogenica 2013.

BUCURESTI - 11 aprilie 2013

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Cursuri

BUCUREŞTI – 11 aprilie 2013 Canon România, partener principal al Fotogenica , cel mai important eveniment din România dedicat pasionaţilor de fotografie , ce se va desfăşura la Bran, complex Wolf, îl va avea drept invitat pe Brutus Östling la ediţia din iunie. Acesta este unul dintre cei mai importanţi fotografi, câştigător al unor premii recunoscute internaţional şi ambasador Canon din 2009.

Brutus Östling, ambasador Canon, vine la Fotogenica 2013.

Născut în 1958 în Stockholm, Brutus Östling a înfiinţat, în 1981, o editură care a publicat peste 1.000 de titluri. În 2005, a decis să-şi schimbe complet cariera, optând pentru fotografie şi specializându-se pe cea de natură. Trei dintre albumele foto pe care le-a publicat au devenit bestseller-uri în Suedia, iar unele au fost traduse în limba engleză şi nu numai. L-a publicat pe primul în 2005, “Mellan vingspetsarna”, cu fotografii cu păsări din zona arctică şi din Antarctica, imaginile sale fiind premiate, un an mai târziu, cu WWF Panda Prize pentru cea mai bună carte de natură din Suedia şi a fost numit fotograful suedez al anului. A câştigat acelaşi premiu şi în 2007, pentru alt album foto. La finele anului 2007, a fost numit “fotograful scandinav de natură 2007-2008”.

Brutus Östling va participa la Fotogenica în calitate de Ambasador Canon şi le va oferi participanţilor sfaturi şi recomandări de utilizare a echipamentelor pentru a surprinde elemente din natură cât mai spectaculoase.

Fotogenica 2013 aduce împreună pasionaţii de fotografie şi profesioniştii din domeniu prin intermediul conferinţelor, demostraţiilor practice, workshop-urilor foto şi prezentărilor de echipament. Anul acesta, pe lângă prezentările lectorilor   Francisc Vaida , Simion Buia , Toma Bonciu , Bogdan Botofei, Cătălin Paduraru, Mircea Badutz, Adi Popa şi Mihai Musceleanu, participanţii vor avea ocazia să-l întâlnească şi să-l asculte şi pe Mugur Vărzariu, explorator Canon şi singurul fotograf român inclus în programul de ambasadori Canon.

 Canon România sprijină ediţia 2013 a Fotogenica oferind participanţilor ocazia de a testa echipamente profesionale de vârf, inclusiv aparate foto şi obiective accesibile, în mod normal, profesioniştilor. Mai mult, Canon  va selecta cele mai reuşite fotografii realizate la această ediţie şi le va premia. Câştigătorii vor fi premiaţi cu un DSLR Canon EOS 60D – premiul I, o imprimantă foto Canon PIXMA PRO 9000 – locul II, respectiv o imprimantă foto Selphy CP 9000 – locul III.

Fotogenica a ajuns, anul acesta, la cea de-a patra ediţie. Primele trei, desfăşurate în 2009, la Bran, în 2011 - Poiana Braşov şi în 2012, la Mediaş, s-au bucurat de un real succes în rândul participanţilor.

Despre DIGITAL PHOTO IMPACT

Despre Fotogenica
Este cel mai important eveniment din domeniul foto din România, dedicat pasionaţilor de fotografie, indiferent de echipamentul foto pe care îl posedă sau de cunoştintele pe care le au în domeniu.
Fotogenica beneficiază de acoperire naţională, iar în cadrul evenimentului sunt reunite expertiza, talentele şi ingeniozitatea persoanelor pasionate de fotografie oferind participanţilor ocazia să întâlnească unii dintre cei mai cunoscuţi fotografi ai momentului, lectori cu experienţă didactică.
Prima ediţie a evenimentului a avut loc în 2009 şi încă de atunci evenimentul s-a bucrat de un real succes în rândul profesioniştilor invitaţi, dar şi al participanţilor. Fotogenica este locul unde pasiunea intalneste profesionalismul!
Mai multe informaţii despre Fotogenica sunt disponibile pe: www.fotogenica.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/digital-photo-impact/brutus-oestling-ambasador-canon-vine-la-fotogenica-2013