Utilizarea camerelor de supraveghere

BUCURESTI - 17 februarie 2012

Comunicat tip General in Administratie Publica, Afaceri, Banci / Asigurari, Industrie, Internet

Sunt mai multe moduri de a folosi o camera video de supraveghere, iar prin acest articol incercam sa analizam cele doua optiuni cel mai des luate in considerare in cumpararea unui astfel de produs.

Supraveghere pentru exterior

Foarte multi proprietari folosesc un sistem de supraveghere video pentru exterior ca parte a planului lor de securitate a locuintei. Camere de diferite feluri sunt amplasate in puncte strategice si, cel mai probabil, indreptate spre punctele de acces de pe proprietate. Ca si optiuni, se pot folosi camere supraveghere cu fir sau camere wireless.

Cu un astfel de sistem pot fi atinse mai multe scopuri. Unul dintre ele este ca proprietarul poate fi anuntat de intentia cuiva de a intra pe proprietatea sa, chiar inainte ca aceasta sa se petreaca.

Acest lucru ii ofera posesorului un avantaj de preventie. Alt scop pe care camerele de supraveghere il au este ca, prin simpla lor prezenta, intimideaza persoanele care urmeaza sa fie suprinse intrand in casa sau pe terenul dvs.

In al treilea rand, in cazul in care un jaf sau o actiune ilegala are loc, inregistrarile video sau fotografiile preluate de la camere de supraveghere pot fi folosite de autoritati pentru identificarea si acuzarea infractorului.

Persoanele interesate de acest tip de camere, pentru exterior, ar trebui sa verifice ca produsele sa aiba cel putin doua trasaturi foarte importante in astfel de situatii: sa fie rezistente la intemperiile naturii si sa fie dotate cu leduri in infrarosu, pentru o vizibilitate crescuta si pe timpul noptii. Unii infractori pot incerca sa distruga camerele, sau sa le acopere cu ceva, de aceea ele ar trebui amplasate strategic, si pe un suport solid, eventual cu o carcasa de protectie.

Supraveghere pentru interior


Cna vine vorba de sisteme de supraveghere pentru interior, camerele folosite au aceleasi roluri ca si cele pentru exterior: previn infractiunile, iar daca acestea totusi au loc, pot ajuta la identificarea si prinderea persoanelor in cauza.

In ultima vreme, multe persoane au instalat sisteme de supraveghere video pentru interior, in special pentru a supraveghea copiii, angajatii sau pe batranii din locuinta.

Cei mai multi parinti folosesc "Nanny cams" (camerele - dadaca) atunci cand isi lasa copiii in grija unei dadace. Aceste camere sunt suficient de mici pentru a fi ascunse in obiecte din camera, precum un ceas de perete sau un suport de carti. Recomandat ar fi ca babysitterul sa nu stie ca este supravegheat, pentru a ii observa comportamentul intr-un mod natural.

Utilitatea acestor "Nanny cams" este oarecum limitata, deoarece ofera parintelui un sentiment de siguranta limitat doar la spatiul in care este montata camera supraveghere. Asadar, chiar daca in interiorul dormitorului in care este instala camera de supraveghere persoana observata se comporta normal, nu putem stii prea multe despre ce se intampla in sufragerie sau bucatarie, daca nu avem si acolo camere instalate.

In situatiile in care camerele de supraveghere sunt instalate pentru a ne asigura de bunastarea copiilor sau a celor batrani, persoanele supravegheate sunt constiente de prezenta acestui sistem, si de cele mai multe ori chiar se bucura de aceasta.

Pentru a face economie de energie si spatiu de stocare, va recomandam sa investiti suplimentar intr-un sistem de supraveghere cu senzori de miscare, astfel incat sa porneasca inregistrarea numai cand simte pe cineva in casa.

Insa cel mai important aspect al utilizarii unui sistem de supraveghere video este ca, alaturi de alte masuri de securitate, va ofera linistea sufleteasca si relaxarea pe care o meritati in propriul dvs. camin.

Despre Digital Tech Trading Srl

Firma Digital Tech Trading şi-a început activitatea în anul 2007, pornind de la ideea de a oferi clienţilor o gamă variată de camere supraveghere la cel mai bun raport pret/calitate.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/digital-tech-trading-srl/utilizarea-camerelor-de-supraveghere