Universal McCann, Digital 4 și Heineken România: prima campanie din România pe GrooveShark.com

BUCURESTI - 17 octombrie 2011

Comunicat tip General in Afaceri, Media / Publicitate, Internet

• Heineken România este primul client din România care își promoveaza produsele prin intermediul Grooveshark, unul dintre cele mai mari site-uri de muzică on-demand la nivel global

• Universal McCann și Digital 4 au obținut rezultate remarcabile în promovarea concursului Heineken "Star World Tour"

Heineken - GrooveShark Skin

Heineken - GrooveShark Skin

 Campania a generat un răspuns imediat din perspectiva traficului generat către site-ul concursului. Acest rezultat se datorează asocierii dintre un site premium internațional și mesajul local al campaniei  

Andreea Bozoi, Online Media Planner Universal McCann

Heineken România este primul client din România care a realizat o campanie publicitară pe Grooveshark.com -  site plasat în top 3 cele mai utilizate portaluri de streaming de muzică din lume. La implementarea campaniei au lucrat Universal McCann – colaboratorul Heineken România în peste 55 de campanii din ultimii 4 ani – și regia de publicitate Digital 4.

Desfășurată în perioada 15 iulie – 15 august, campania Heineken a deținut exclusivitate pe toate formatele de publicitate pentru utilizatorii din România, având ca țintă promovarea concursului Heineken "Star World Tour".

Marile premii ale concursului au fost 20 de experiențe VIP la festivaluri de muzică: Outside Lands Music & Arts Festival San Francisco, MysteryLand Amsterdam, Rock in Rio, Heineken Green Room Singapore, ZoukOut Singapore. 

Universal McCann a lucrat îndeaproape cu Digital 4 People pentru implementarea campaniei publicitare pe site-ul GrooveShark.com. Campania a cuprins formate de bannere standard IAB, dar și formate specifice GrooveShark.com – skin și search-banner.

Rezultatele campaniei realizate de Heineken România prin colaborarea dintre Digital4 și Universal McCann au fost semnificative: am obținut o rată de click de peste 20 de ori mai mare decat media și un impact semnificativ asupra userilor, fără a folosi bannere intruzive (overlayer, roll-over). Aceste valori remarcabile se datorează și faptului că GrooveShark.com este un site premium, cu formate specifice și posibilități de targetare avansată”, a declarat Gabriel Boacă, Managing Partner Digital4.

Campania a generat un răspuns imediat din perspectiva traficului generat către site-ul concursului. Acest rezultat se datorează asocierii dintre un site premium internațional și mesajul local al campaniei (utilizatorii nefiind obișnuiti să vadă mesaje în limba română). Impactul a fost generat de prezența unui mesaj revelant către un public țintă cu o foarta bună afinitate”,  a declarat Andreea Bozoi, Online Media Planner Universal McCann.

Despre Digital4

Digital4 este o regie de publicitate online independentă cu un portofoliu de peste 85 site-uri, cu un reach de 2.000.000 utilizatori de internet. Cele mai importante site-uri reprezentate de Digital4 sunt www.grooveshark.com, www.kappa.ro, www.doingbusiness.ro, www.peteava.ro, www.newz.ro, www.myvideo.ro, www.bucharest-guide.ro. Digital4 a rulat peste 600 de campanii de publicitate online, pentru mai mult de 150 de clienţi.

Despre Universal McCann
Universal McCann este una dintre cele mai mari agenţii de media din România din punct de vedere al cifrei de afaceri şi numărului de angajaţi, oferind un spectru complet de servicii media, cu soluţii strategice şi creative personalizate şi complexe. Clienţii agenţiei acoperă cele mai importante categorii de advertiseri; printre aceştia se numără: Vodafone, Coca-Cola, Heineken, MGA (Metro-Real), S.C. Johnson, Friesland-Campina, Dedeman, Kandia Dulce, Banca Românească, MasterCard, Caroli, GoodYear, Brown-Forman, ExxonMobil.

Despre Heineken
Heineken este cel mai mare producător de bere din Europa şi ocupă locul 3 în lume în ceea ce priveşte volumele. Heineken România face parte din Grupul Heineken şi deţine cel mai diversificat portofoliu de mărci care acoperă toate segmentele pieţei de bere din România: Heineken, Silva, Ciuc Premium, Golden Brau, Neumarkt, Bucegi, Edelweiss (import), Zipfer (import), Amstel (import), Birra Moretti (import), Krusovice (import), Foster’s (import), Strongbow (i

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/digital4/universal-mccann-digital-4-si-heineken-romania-prima-campanie-din-romania-pe-grooveshark-com