Permanența unui paznic asistată de camere de supraveghere

BUCURESTI - 11 mai 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Banci / Asigurari, Constructii, Monden / Lifestyle, Tehnologie, Imobiliare

Aceste sisteme de supraveghere nu înlocuiesc paza umană, dar sunt definitorii în probarea evenimentelor neplăcute. Instalarea unui sistem cu camere de supraveghere poate să reducă numărul de paznici din teren dacă se va monitoriza video zona protejată.

Camere de supraveghere

Camere de supraveghere

 It's nice to be important, but it's more important to be NICE  

Cassis John

O activitate economică, o intersecție sau chiar casa noastră sunt locuri unde evenimente neplăcute se pot produce și poate că este nevoie de un martor care să relateze împrejurările în care evenimentul s-a produs. Martorul perfect într-o astfel de situație este un sistem de supraveghere video dimensionat și dedicat pentru locația de urmărit. În funcție de proiect, sistemul de supraveghere are caracteristici tehnice diferite, de exemplu: timpul de înregistrare, rezoluția și numărul de cadre la înregistrare, numărul de canale video și audio și compresia video.

Sistemele de supraveghere sunt destinate să funcționeze fără a fi monitorizate permanent, iar acolo unde activitatea cere o monitorizare video permanentă se va apela la personal uman ce va vizualiza permanent monitoarele video și va coordona personalul din teren pentru intervenție în timp real în caz de eveniment. Astfel de activități de monitorizare în timp real sunt prezente în marile magazine, mall-uri, aeroporturi și zone industriale sau militarizate. Pentru magazinele mai mici sau destinații rezidențiale se recomandă sisteme de supraveghere cu prețuri mai mici. Sistemele de supraveghere de tip „entry level” sunt formate din DVR stand alone și camere de supraveghere ce au destinație precisă de utilizare în raport cu mediul de utilizare. În cazul camerelor de supraveghere pentru uz rezidențial de exterior acestea sunt echipate cu iluminator infrarosu și carcasa de exterior cu protecție IP 66. Acestea sunt prezente în ofertă cu lentilă fixă sau varifocală ce permite apropierea obiectelor prin funcția zoom. În interior se vor utiliza camere de supraveghere cu caracteristici indentice cu cele pentru exterior dar fără carcasă pentru exterior .

Sistemul de înregistrare video cunoscut de utilizatori sub numele de DVR este folosit cel mai frecvent în varianta de 4 canale. Un DVR 4 canale este foarte des folosit în magazinele mici, birouri, casa scării sau supravegherea bonei. În varianta de 4 canale, DVR-ul poate asigura o înregistrare a imaginilor video de peste 30 de zile, perioada de timp pe care se pot stoca imaginile este dată de capacitatea hard disk –ului și a configurației selectate în meniul DVR-ului. Opțiuni ca detecția de mișcare, numărul de cadre înregistrate pe secundă (fps) sau rezoluția la înregistrare  sunt factori de bază în spațiul ocupat pentru unitatea de timp înregistrată.

La achiziționarea unui sistem de supraveghere este recomandat să specificați vânzătorului destinația utilizării sistemului pentru a nu  achiziționa un sistem foarte ieftin sau prea scump pentru scopul utilizării acestuia. DiViD va ofera echipamente pentru supraveghere video prin magazinul online www.divid.ro sau direct la magazinul de prezentare din Bucuresti Splaiul Unirii 313 ICPE.