CERCETARILE DE PIATA DESEMNEAZA COMPUTER ASSOCIATES LIDER MONDIAL PE PIATA SOLUTIILOR SOFTWARE DE ASSET MANAGEMENT

BUCURESTI - 7 ianuarie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Computer Associates ocupa pozitia de lider mondial in solutii software de Asset Management, avand o cota de piata de 12.7% si inregistrand o crestere a incasarilor de 19.3%.

CERCETARILE DE PIATA DESEMNEAZA COMPUTER ASSOCIATES LIDER MONDIAL PE PIATA SOLUTIILOR SOFTWARE DE ASSET MANAGEMENT

DNA Software – Reprezentanta Regionala Computer Associates (CA) anunta ca, in cele mai recente studii realizate de IDC, CA ocupa pozitia de lider mondial in solutii software de Asset Management, avand o cota de piata de 12.7% si inregistrand o crestere a incasarilor de 19.3%.

Intitulat “Previziunile la nivel mondial pentru perioada 2004-2008 privind solutiile software de Asset Management si cota de piata a vendorilor pe anul 2003”, raportul informeaza ca incasarile de pe piata mondiala de solutii de gestiune a bunurilor IT au atins 890,3 milioane USD in 2003, cu 14.6% mai mult decat in anul precedent. IDC estimeaza o crestere a pietei cu 1.25 miliarde USD pana in 2008.

Solutiile software de Asset Management sunt utilizate pentru inventarierea si administrarea resurselor harware si software existente intr-un mediu informatic. IDC a identificat oportunitati semnificative in cadrul acestei piete, determinate de necesitatea de a sprijini aplicatiile critice din punct de vedere functional si de a exercita un control efectiv cetralizat si de la distanta al elementelor in cadrul mediilor IT de inalta performanta.

Solutia Unicenter Asset Management furnizata de CA ofera organizatiilor posibilitatea de a administra proactiv intreaga lor baza de resurse IT. Solutiile conduc la identificarea automata a activelor IT, administrarea configuratiei, monitorizarea utilizarii solutiilor software si raportarea referitoare la utilizarea de platforme multiple.

“Studiile IDC confirma faptul ca, la nivel mondial, clientii apreciaza si prefera solutiile tehnlogice de Asset Management de la CA atat pentru aplicarea celor mai bune practici in administrarea resurselor IT, cat si pentru asigurarea compatibilitatii acestora cu necesitatile lor aflate intr-o continua evolutie,” afirma Jacob Lamm, prim vicepresedinte al departamentului Unicenter Service Management, in cadrul CA.

“Pentru ca intreprinderile IT se afla intr-o dezvoltare continua din punct de vedere al marimii si complexitatii, capacitatea de a identifica cu exactitate resursele IT, de a executa automat activitatile aferente ciclului de viata a bunurilor detinute si de a administra proactiv costurile, a devenit acum un element critic al afacerii clientilor nostri”

Rapoarte recente ale IDC au citat de asemenea, CA ca fiind lider si pe piata solutiilor de management al securitatii si vulnerabilitatii, precum si pe cea a solutiilor de de management al identitatii si accesului.

Despre DNA Software

DNA Software, Reprezentant Regional Computer Associates, este o prezenta activa pe piata Europei de Est propunand portofoliul avansat eBusiness Computer Associates, care se adreseaza tuturor aspectelor de management eBusiness, incluzand managementul infrastructurii, al proceselor si al informatiei. Eforturile specialistilor DNA Software sunt orientate spre oferirea unor solutii puternice si viabile pentru organizatiile importante, implicate in realitatile est-europene (sectorul comercial, bancar, al telecomunicatiilor, cel industrial etc.). Acest portofoliu eBusiness da organizatiilor posibilitatea de a castiga si sustine avantajul competitiv intr-o era in care viteza, inovatia si acuratetea sunt imperative.
Aurelia Anghel
marketing@dnasw.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/dna-software/cercetarile-de-piata-desemneaza-computer-associateslider-mondial-pe-piata-solutiilor-software-de-asset-management