OMNIASIG FOLOSESTE DNA eMAILSCANNER

BUCURESTI - 27 septembrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Omniasig foloseste tehnologiile Computer Associates pentru securitatea datelor si a fluxului de comunicare, precum si pentru realizarea procesului de backup si stocare

OMNIASIG FOLOSESTE DNA eMAILSCANNER

Asigurari auto; asigurari medicale; asigurari de raspundere civila; asigurari de proprietate a cladirilor; asigurari de viata, de pensie, de transport; asigurari agricole… Oricine are acum cel putin o asigurare. Dar oare cine asigura compania de asigurari? Cine ii garanteaza ca totul va functiona la parametrii normali, cine o asigura impotriva evenimentelor neprevazute, a amenintarilor din ce in ce mai variate si mai dure ale prezentului? In domeniul securitatii IT, acest lucru este asigurat prin realizarea unor infrastructuri solide si pe implementarea unor sisteme performante de securitate modelate in functie de necesitatile specifice ale companiei utilizatoare. Tendinta generala a practicilor de securitate presupune anihilarea atacurilor informatice, utilizarea si stocarea unor date nelterate de nici un cod malitios, mentinerea continuitatii activitatii. Toate acestea devin elemente critice in situatia unei companii de mari dimensiuni, cu filiale distribuite geografic, cu date care necesita un grad maxim de disponibilitate si cu necesitati extinse de comunicare.

Una dintre companiile care se incadreaza perfect in descrierea de mai sus este Omniasig, societate de asigurare-reasigurare, unul dintre reperele importante ale industriei asigurarilor din Romania, cu o cifra de afaceri, o cota de piata si un portofoliu elocvente pentru forta financiara si notorietatea companiei. Inca de la infiintare, Omniasig a acordat o atentie deosebita tehnologiei informatice si, in special securitatii IT. Cresterea economica a determinat aparitia unor necesitati specifice noi, generand implicit necesitatea implementarii unor solutii IT cu un grad mai ridicat de complexitate. Astfel, in 2002, Omniasig a decis achizitionarea si implementarea solutiei de securitate eTrust Antivirus, semnand totodata si contractul de parteneriat cu DNA Software, Reprezentanta Regionala Computer Associates in Romania si Bulgaria. Inceput cu implementarea unei solutii antivirus, parteneriatul a continuat in mod natural, Omniasig alegand tehnologiile Computer Associates si pentru procesele de backup si recuperare a datelor informatice.

Anul trecut, ca urmare a crearii unui VPN la nivelul intregii companii – toate sucursalele fiind in prezent on-line - Omniasig a decis extinderea si intensificarea sistemului de securitate prin achizitionarea si implementarea unei solutii suplimentare de securitate care sa protejeze intregul flux de comunicare electronica al companiei - realizata prin serverul de mail pe Linux. Alegerea a fost DNA eMailScanner, un produs dezvoltat de echipa de cercetare a DNA Software pe cele doua motoare de scanare Computer Associates. DNA eMailScanner elimina toate tipurile de coduri malitioase scanand, atat traficul pe internet, cat si comunicarea prin e-mail, izoland sursa infectarii inainte ca aceasta sa patrunda in retea.

“DNA eMailScanner reprezinta solutia de antivirus care a raspuns cel mai bine exigentelor companiei noastre, in primul rand datorita eficientei sale, apoi datorita optiunii de management centralizat - obligatoriu pentru o retea distribuita geografic – precum si datorita usoarei implementari si administrari. In plus, optiunile multiple de raportare, consumul redus de resurse si actualizarea gratuita pe viata a semnaturilor reprezinta un avantaj competitiv al acestui produs” declara Narcisa Doroftei, IT Manager in cadrul OMNIASIG.

Omniasig
Grup de asigurari puternic, OMNIASIG ofera, prin intermediul companiilor Omniasig S.A., Omniasig Asigurari de Viata, Omniasig Addenda – companie specializata in asigurari de sanatate, Omniasig AGI si Omniasig Asirag, intreaga gama a produselor si serviciilor de asigurari.
Metodele moderne de management adoptate, strategia de lucru axata pe Dezvoltare, Profit, Control si Planificare au sustinut puternica extindere a companiei la nivel national – 240 de sucursale, agentii si puncte de lucru si 1.600 de angajati.
Diversificarea produselor, cresterea cifrei de afaceri si a cotei de piata au fost urmate de concentrarea eforturilor in directia cresterii calitatii si valorii serviciilor oferite.
Unul dintre obiectivele principale ale Omniasig a fost, inca de la infiintare, realizarea echilibrului optim intre cresterea profitabilitatii companiei si satisfacerea la un inalt nivel de profesionalism a exigentelor clientilor sai, armonizarea intereselor companiei cu interesele tuturor partenerilor de afaceri. In contextul recentei schimbari a actionariatului Ominiasig prin preluarea pachetului majoritar de catre Wiener Stadtische – cel mai puternic Grup de asigurari austriac operational pe pietele Europei Centrale si de Est, consolidarea pozitiei si cresterea notorietatii Omniasig a devenit mai evidenta decat oricand, marcand o reafirmare a aspectelor calitative ale intregii activitati desfasurate si cresterea pe piata de profil.

Despre DNA Software

Computer Associates International, Inc. (NYSE: CA) dezvolta si ofera software pentru succesul companiilor in noua era informatica: software pentru managementul eBusiness. Solutiile CA de inalta clasa abordeaza toate aspectele privind eBusiness-ul prin produsele sale bine cunoscute in intreaga lume: Unicenter pentru managementul infrastructurii, BrightStor pentru gestiunea stocarii, eTrust pentru gestiunea securitatii datelor, CleverPath pentru portal si inteligenta afacerii, AllFusion pentru gestiunea ciclului de viata a aplicatiilor, Advantage pentru gestiunea datelor si dezvoltarea aplicatiilor. Dupa 25 de ani de inovari continue si dedicatie in beneficiul calitatii, CA ofera solutii cu un puternic impact tehnologic si de business asupra clientilor, transformand tehnologia intr-un partener de incredere.

DNA Software, Reprezentant Regional Computer Associates, este o prezenta activa pe piata Europei de Est propunand portofoliul avansat eBusiness Computer Associates, care se adreseaza tuturor aspectelor de management eBusiness, incluzand managementul infrastructurii, al proceselor si al informatiei. Eforturile specialistilor DNA Software sunt orientate spre oferirea unor solutii puternice si viabile pentru organizatiile importante, implicate in realitatile est-europene (sectorul comercial, bancar, al telecomunicatiilor, cel industrial etc.). Acest portofoliu eBusiness da organizatiilor posibilitatea de a castiga si sustine avantajul competitiv intr-o era in care viteza, inovatia si acuratetea sunt imperative.
Aurelia Anghel
marketing@dnasw.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/dna-software/omniasig-foloseste-dna-emailscanner