SOLUTIILE COMPUTER ASSOCIATES ASIGURA SECURITATEA IT LA JOCURILE OLIMPICE DE LA ATENA

BUCURESTI - 2 august 2004

Comunicat tip General in IT&C

DNA Software – Reprezentant Regional Computer Associates (CA) va anunta ca Echipa de Securitate IT din cadrul Jocurilor Olimpice de Vara din acest an a ales solutiile Computer Associates pentru protectia completa a mediului informatic.

SOLUTIILE COMPUTER ASSOCIATES ASIGURA SECURITATEA IT LA JOCURILE OLIMPICE DE LA ATENA

Avand experienta Jocurilor Olimpice din 2002, organizatorii au creat din timp strategii de securitate IT pentru jocurile din vara anului 2004. Pentru centralizarea si filtrarea tuturor evenimentelor de securitate si pentru identificarea vulnerabilitatilor din sistem, organizatorii au achizitionat si implemetat solutiile de securitate oferite de Computer Associates, eTrust Security Command Center si eTrust Vulnerability Manager.

Anul acesta mediul informatic al Jocurilor Olimpice va fi de trei ori mai mare decat cel de la Jocurile Olimpice de Iarna 2002, din Lake City. Timp de trei saptamani, 10.500 de PC-uri, 900 de servere, 2.500 de dispozitive de retea vor crea un mediu informatic care sa sustina intreaga activitate din cadrul Jocurilor Olimpice: de la sistemul de securitate al ecusoanelor pe baza carora se permite accesul sportivilor, antrenorilor si jurnalistilor in diverse locatii, aplicatiile speciale si pana la baza de date de 200.000 de persoane cu informatiile de pasaport si fisele medicale ale acestora.

Cu 7 LAN-uri virtuale, mai multe randuri de firewall si sisteme de detectare a intruziunilor, si o echipa IT formata din 3.000 de specialisti, organizatorii estimeaza peste 200.000 de evenimente de securitate pe perioada Jocurilor Olimpice. Managementul evenimentelor de securitate IT se va realiza cu ajutorul uneltelor CA.

eTrust Security Command Center va filtra toate alarmele, va identifica adresele IP ale potentialilor atacatori si va elimina alarmele duble. In plus, pe perioada Jocurilor Olimpice, pentru monitorizarea si remedierea vulnerabilitatilor din sistem se va folosi solutia eTrust Vulnerability Manager.

"Aveam nevoie de solutii inteligente pentru a procesa toate logarile pe care le primim," declara Yan Yoblot, manager pentru securitatea IT a retelei din cadrul Jocurilor Olimpice. "Cu o cantitate atat de mare de informatii, in lipsa unor unelte de acest gen, am fi riscat sa fim depasiti de situatie."

Despre DNA Software

DNA Software, Reprezentant Regional Computer Associates, este o prezenta activa pe piata Europei de Est propunand portofoliul avansat eBusiness Computer Associates, care se adreseaza tuturor aspectelor de management eBusiness, incluzand managementul infrastructurii, al proceselor si al informatiei. Eforturile specialistilor DNA Software sunt orientate spre oferirea unor solutii puternice si viabile pentru organizatiile importante, implicate in realitatile est-europene (sectorul comercial, bancar, al telecomunicatiilor, cel industrial etc.). Acest portofoliu eBusiness da organizatiilor posibilitatea de a castiga si sustine avantajul competitiv intr-o era in care viteza, inovatia si acuratetea sunt imperative.
Aurelia Anghel
marketing@dnasw.com