Servicii complete Doka: Tipos 6.0

BUCURESTI - 17 iunie 2008

Comunicat tip General in Constructii

'(...) fiecare ban investit în planificarea cofrajelor economiseşte de mai multe ori aceeaşi valoare, reflectată în costuri pe şantier.' Profesor Hoffmann

Proiectarea optimizată a soluţiilor de cofrare cu Tipos

Alegerea corectă a sistemului de cofrare contribuie în mod esenţial la succesul unui proiect de construcţie. Din acest motiv Doka a dezvoltat o serie de servicii pentru alegerea, planificarea şi utilizarea pe şantier a sistemelor sale de cofrare, care previn costurile suplimentare şi neprevăzute pentru lucrările de cofrare pe şantier, uşurând în acelaşi timp munca şefilor de şantier şi de echipă.


Software-ul inteligent de proiectare a soluţiei de cofrare, Tipos- Doka 6.0, este un instrument specializat pentru planificarea optimizată a procesului de cofrare. Circa 20.000 de soluţii verificate în practică pot fi accesate cu un simplu clic, fiind aplicabile pentru toate tipurile de cofraj Doka. Suplimentar programul face posibilă realizarea de soluţii individualizate prin intermediul AutoCAD®, de analize structurale complexe cât şi de liste de materiale complete în vederea elaborării de oferte către beneficiar.


Standard tehnic ridicat

În anumite domenii ale ingineriei civile sunt necesare soluţii de cofrare foarte specializate şi know-how profesional. Aici îşi pun amprenta centrele de competenţă Doka, care prelucrează astfel de proiecte în toată lumea, acumulând şi centralizând informaţii teoretice şi practice complexe. Centrele de competenţă pentru tuneluri, tehnică auto-căţărătoare, poduri suspendate, poduri compozite, project management contribuie la derularea sigură a proiectelor cu un grad ridicat de dificultate tehnică.


Eficienţa economică

Cofrajele au un potenţial semnificativ de reducere a costurilor, cele mai scumpe fiind :

- Cele care stau nefolosite pe şantier pentru că nu au fost incluse în planuri chiar dacă ar fi avut un bun potenţial de utilizare

- Cele care nu sunt disponibile pe şantier când este nevoie de ele şi trebuie obţinute cu mult efort şi costuri sau înlocuite prin improvizaţii care ridică semnificativ costul de manoperă

Planificarea corespunzătoare duce la reducerea de costuri şi riscuri. Prin intermediul Tipos, Doka a dezvoltat un instrument de proiectare şi organizare în scopul de a aduce un beneficiu de eficienţă, rapiditate şi siguranţă partenerilor săi.

www.doka.ro

Despre Doka Romania

Prin responsabilitate şi competenţă, suntem partenerul dumneavoastră de încredere pentru a construi mai eficient, mai bine şi mai economic.

Doka, una dintre companiile de top în tehnica de cofrare, oferă întotdeauna soluţia
optimă pentru orice proiect de construcţie pentru care se utilizează beton monolit.

Noi îi sprijinim pe clienţii noştri încă din faza de planificare prin concepte economice şi consiliere profesională, fie că este vorba despre cea mai înaltă clădire din lume, cel mai adânc tunel subteran sau cel mai întins pod suspendat.

0731 22 33 11
Bogdana.Dumitru@doka.com