Dot Commerce a realizat aplicatia de plata online a impozitelor, amenzilor si taxelor locale din noul proiect informatic al Primariei Sectorului 6

BUCURESTI - 22 aprilie 2008

Comunicat tip General in Administratie Publica

Astazi a fost lansat oficial noul proiect informatic care va permite cresterea calitatii serviciilor oferite cetatenilor ce domiciliaza pe raza sectorului 6. Sistemul vizeaza informatizarea activitatii specifice functionarilor publici.

Scopul declarat al acestui proiect la care se lucreaza de mai bine de un an a fost imbunatatirea calitatii serviciilor publice pentru cetateni si agentii economici.
In cadrul acestui sistem informatic integrat compania DotCommerce a realizat aplicatia de plata online a impozitelor, amenzilor si taxelor locale. Aceasta aplicatie web este integrata sistemului informatic si realizeaza interconectarea in timp real a cetatenilor si persoanelor juridice ce isi desfasoara activitatea pe raza Sectorului 6 cu departamentele si Serviciile din cadrul Primariei.
In mod practic persoanele juridice si persoanele fizice autorizate au posibilitatea da a-si achita online cu cardul taxele, amenzile si impozitele datorate bugetului local.
Aplicatia pusa la dispozitie de catre DotCommerce este securizata si criptata, procesarea fiind realizata prin intermediul Ghiseului Virtual de Plati al Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.
Toate operatiunile de inregistrare, recunoastere creante si plata se desfasoara online si in timp real.
Tot DotCommerce a realizat si instalat primele doua infochioscuri ca puncte de informare si plata. In cursul acestui an se anticipeaza instalarea in puncte de trafic intens a mai multor infochisocuri de acest gen.
De mentionat ca sistemul informatic al Primariei Sectorului 6 si serviciile electronice puse la dispozitia cetatenilor acestui sector sunt cele mai avansate in randul administratiilor publice din Romania.

Interconectarea cu aplicatiile deja existente in Directia de Impozite si Taxe Locale a Primariei Sectorului 6 se va realiza pana la sfarsitul anului, dand astfel posibilitatea persoanelor fizice sa isi achite online impozitele datorate.
Care sunt avantajele pentru cetatean? Rapiditate, timp redus petrecut la efectuarea platilor, usurinta cu care se efectueaza o plata, istoric al platilor online.
Avantajele Primariei Sectorului 6? Colectare rapida fonduri, reducerea cozilor la ghisee, grija pentru timpul cetateanului, securitate 3DSecure, sistem extrem de facil de urmarire a platilor.
Suntem convinsi ca sistemul implementat poate reprezenta un model de succes pentru viitoarele proiecte de informatizare din Administratia Publica Locala.


DotCommerce a participat la acest proiect impreuna cu partenerii sai: Ascenta (divizia de consultanta IT a Softwin), TotalSoft, Kondiment si Diplomatic Telecom.

Despre DotCommerce Romania

DotCommerce România este prima companie procesatoare de cărţi de credit/debit în România şi pe pieţele Europene în dezvoltare, subsidiară DotCommerce LTD Boston.
DotCommerce România este un payment gateway care oferă soluţii de procesare on-line a plaţilor electronice atât pentru tranzacţii B2B,B2C,C2C cât şi B2G,G2B,C2G., folosind tehnologii de securitate de ultimă oră , susţinute de o vastă experienţă şi profesionalism.
Mai mult decât atât, DotCommerce România este un provider de soluţii complete de management al comerţului electronic cu ofertă deschisă la nivel mondial.
021.231.4956
contact@dotcommerce.ro