Doar o treime dintre utilizatorii de internet frecventeaza Biserica

Timisoara - 30 septembrie 2007

Comunicat tip General in Social

Aproximativ o treime dintre persoanele care utilizeaza internetul merg la Biserica in mod frecvent. Restul de doua treimi viziteaza acest spatiu sacru cel mult o data pe luna in timp ce 21% merg la Biserica cel mult o data pe an sau deloc.

Doar o treime dintre utilizatorii de internet frecventeaza Biserica

Tehnologia tot mai avansata a zilelor noastre ar trebui sa ne ofere mai mult timp liber. Daca odinioara oamenii aveau timp sa se preocupe doar de procurarea hranei, sau de organizarea unui acoperis protectiv, in prezent, alimentele sunt comercializate, serviciile sunt mult mai complexe iar fiecare dintre noi se preocupa de un domeniu mult mai restrans. Chiar si simpla mestecare a hranei dura cateva ore in contextul omului primitiv in timp ce astazi putem sa gatim complex in numai cateva secunde cu ajutorul cuptorului cu microunde. Este drept ca omul prezentului este coplesit de mult mai multe atractii si dorinte iar aceasta il determina sa actioneze pentru a si le indeplini. Am ajuns astfel sa ne impartim timpul intre a ne procura resurse si a le investi in atractii. Foarte probabil omul primitiv isi dedica mai mult timp spatiului spiritual, spiritualitatea sa fiind determinata si de neintelegerea fenomenelor din jurul sau pe care le atribuia unei forte inexplicabile. In prezent avem impresia ca stim mult mai multe si ca putem explica mult mai multe, dar oare chiar este asa? Raportat la numarul infinit de mistere, cele cateva pe care le-am descoperit reprezinta un procent semnificativ? Sau evolutia stiintifica ne-a facut doar sa ne pierdem in iluzia cunoasterii si sa ne indreptam privirea de la subiectele care intr-adevar conteaza?

In acest context, publicatia online ATITUDINEA - www.atitudinea.ro a desfasurat un studiu in randul cititorilor sai pentru a urmari in ce masura persoanele care utilizeaza internetul mai frecventeaza si spatiul Bisericii.
Concluziile micului studiu, realizat pe aproximativ 900 de persoane, au fost concordante cu asteptarile. Mai mult de jumatate dintre respondenti merg la Biserica de maxim cateva ori pe an. Dintre acestia, 34% merg de cateva ori pe an, 9% merg la Biserica o data pe an, iar 12% nu merg deloc la Biserica. Persoanele participante la sondaj care mai pastreaza inca legatura cu spatiul religios reprezinta 38% dintre respondenti, acestia declarand ca merg la Biserica cel putin o data pe saptamana.

Trebuie precizat si faptul ca studiul se refera doar la utilizatorii internetului, in timp ce un studiu exclusiv, in alt mediu, cum este cel rural, ar oferi probabil alte rezultate. (Simona Bancu - www.atitudinea.ro)

Despre dowMedia

Despre ATITUDINEA
Infiintat in anul 2002, www.atitudinea.ro este un site care isi doreste sa tina cititorul la curent cu cele mai incitante noutati prin intermediul stirilor si a revistei presei care sunt actualizate zilnic. Obiectivul nostru este acela de a prezenta stirile intr-o forma cat mai placuta, de a pastra cititorul informat fara a se simti coplesit de cantitatea informatiei. In plus, spre deosebire de cotidianul obisnuit, atitudinea da dovada de flexibilitate. Fiind o publicatie online, cititorul are posibilitatea de a apela la toata arhiva de stiri, unde poate naviga cu usurinta. Pentru ca promovam deschiderea si exprimarea libera, si publicul este adaptat personalitatii site-ului.
Pentru mai multe detalii despre ATITUDINEA vizitati – www.atitudinea.ro
Simona Bancu
simona.bancu@atitudinea.ro
DOW MEDIA office: 0356 44 24 24
office@dow-media.com