Alege ora de religie!

Iasi - 23 februarie 2015

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Religie

Acordă-ți câteva minute pentru a completa și depune cererea de înscriere la ora de religie , altfel, de pe 9 martie 2015, copilul tău nu va mai beneficia de această disciplină!

Alege ora de religie!

De ce să-ți înscrii copilul la ora de religie?

Pentru că:

    Îi lărgește orizontul de înțelegere a lumii; Îi dă speranță și un sens în viață; Va fi mai ancorat în cultura neamului românesc; Îi prezintă pilde și modele demne de urmat; Credința creștină înseamnă iubire, adevăr, bunătate.

„Dacă am ales să ne botezăm copiii şi ne-am însuşit această religie, atunci este doar o chestiune de câteva minute să fugim până la şcoala copiilor noştri şi să-i înscriem printr-un gest simplu pentru ca ora de religie să rămână în continuare în educaţia lor. (…) Nu înţeleg cum, de la orele nenumărate pe care le petrec în faţa televizorului, a tabletei sau computerului, s-a ajuns să se pună în dispută acele 50 de minute de învăţătură creştină, aproximativ o oră pe săptămână, în care se pun bazele educaţiei unui copil şi, mai presus, bazele pentru viaţă“. (Liana Stanciu, realizator radio și TV, președinte al Asociației „Părinți pentru Ora de Religie” – APOR)

Cum să îți înscrii copilul la ora de religie pentru acest semestru?

Pași:

    Solicită de la școală sau descarcă cererea-tip de pe: edu.ro, patriarhia.ro sau doxologia.ro; Completează și semnează cererea; Depune cererea la școala unde învață copilul tău până pe 6 martie 2015, cel târziu!

„Religia face parte din structura și cultura noastră națională. Religia îl va învăța pe viitorul adult să nu intre în depresie, să nu se sinucidă, să nu o ia pe căi greșite, să respingă avortul și să întindă o mână de ajutor aproapelui său. Religia instigă la bunătate și te face să te gândești de două ori înainte să comiți o nedreptate sau o răutate.” (Daniel Buzdugan, realizator radio și TV, actor)