O carte eveniment la Editura DOXOLOGIA: „Sfânta Evanghelie pe înțelesul copiilor”

Iasi - 22 ianuarie 2015

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Religie

Luni, 26 ianuarie a.c., de la ora 16.30, la Librăria DOXOLOGIA din Iași, Editura DOXOLOGIA a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei va lansa o carte eveniment: „Sfânta Evanghelie pe înțelesul copiilor” cu ilustrații unice în peisajul editorial actual, ilustrații asemănătoare cu manuscrisul miniat.

O carte eveniment la Editura DOXOLOGIA:  „Sfânta Evanghelie pe înțelesul copiilor”

Editura DOXOLOGIA a pregătit un eveniment special pentru a marca lansarea pe piață a unei cărți deosebite din toate punctele de vedere: „Sfânta Evanghelie pe înțelesul copiilor”. Astfel, pe 26 ianuarie, de la ora 16.30, la Librăria DOXOLOGIA (din Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 14, Iași), publicul ieșean se va întâlni cu artiștii Gabriel Poenaru și Dionis Spătaru (autorii miniaturilor și cei care au lucrat la adaptarea textului), dar și cu alți invitați surpriză.

Sfânta Evanghelie pe înțelesul copiilor este o lucrare care îşi trage seva din două izvoare excepţionale care au influenţat pozitiv cursul umanităţii: textul Sfintei Scripturi, care a fost adaptat pentru a deveni, pe cât se poate, accesibil copiilor, şi manuscrisul miniat, rafinata artă care stă la baza cărţii ilustrate, aşa cum o ştim astăzi.

Faptul că această carte apare la Editura DOXOLOGIA, a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, nu este deloc o întâmplare, ea făcând legătura între ilustraţia de carte contemporană şi miniatura cu care un artist desăvârşit precum Gavriil Uric împodobea în anul 1429 Tetraevangheliarul de la Neamțu, una dintre cele mai frumoase lucrări de miniatură care au ieşit din atelierele europene ale acelei perioade atât de înfloritoare şi în ceea ce priveşte artele frumoase.

„Sfânta Evanghelie pe înțelesul copiilor” face parte, împreună cu alte cărţi ilustrate de Gabriel Poenaru şi Dionis Spătaru, primii care au reintrodus în spaţiul editorial românesc de după 1989 ideea de ilustraţie asemănătoare cu manuscrisul miniat, dintr-un proiect mai amplu de editare de carte pentru copii .

Publicul prezent la eveniment se va putea bucura și de o miniexpoziție  cu cele mai frumoase ilustrații asemănătoare cu manuscrisul miniat realizate pentru volumul care va fi lansat.

Parteneri media ai evenimentului: Portalul Doxologia.ro, Ziarul Lumina – Ediția de Moldova, Radio Trinitas, TVR Iași.