Avocat Dr. Daniel MOREANU: 1 an de la inasprirea conditiilor privind vanzarea terenurile agricole din extravilan!

BUCURESTI - 28 septembrie 2021

Comunicat tip General in Afaceri, Juridic, Imobiliare, Agricultura

Live site

Dispozitiile restrictive privind vanzarea terenurilor agricole situate in extravilan au intrat in vigoare in urma cu aprox. 1 an.

Avocat Dr. Daniel MOREANU

Avocat Dr. Daniel MOREANU

 „Dispozitiile restrictive privind vanzarea terenurilor agricole situate in extravilan au intrat in vigoare in urma cu aprox. 1 an.” 

Avocat Dr. Daniel MOREANU

Intr-un editorial din luna august 2020 am anuntat inasprirea conditiilor vanzarii terenurilor agricole din extravilan, printre altele prin instituirea unui impozit de 80% in cazul revanzarii la mai putin de 8 ani de la data cumpararii.

Scopul noi Legi este limitarea vanzarii accelerate in conditii de specula economico-imobiliara a vanzarii celor aprox. 14 milioane hectare teren arabil, ceea ce situeaza Romania pe locul 6 in randul Statelor Membre U.E.

Noua Lege a intrat in vigoare in urma cu aprox. 1 an, incepand cu data de 13 octombrie 2020, si a instituit, printre altele, un impozit de 80% aplicat diferentei dintre pretul de vanzare si pretul de cumparare in cazul vanzarii inaintea implinirii unui termen de 8 ani de la data achizitionarii, cresterea substantiala a numarului persoanelor care beneficiaza de un drept de preemtiune la cumparare, precum si o procedura de exercitare a dreptului de preemtiune complexa si indelungata in timp sanctionata cu nulitatea absoluta in caz de nerespectare a dispozitiilor noii Legi si amenzi care pot ajunge pana la 200.000 lei.

Despre Dr Daniel MOREANU - CABINET DE AVOCAT

Daniel MOREANU este avocat si doctor in drept.
Pentru mai multe detalii, accesați: www.moreanulaw.com.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/dr-daniel-moreanu-cabinet-de-avocat/avocat-dr-daniel-moreanu-1-an-de-la-inasprirea-conditiilor-privind-vanzarea-terenurile-agricole-din-extravilan