Avocat Dr. Daniel MOREANU: Granturi de capital de lucru de 350 milioane EUR, finanțate de UE!

BUCURESTI - 18 august 2020

Comunicat tip General in Administratie Publica, Afaceri, Politic, Social, Juridic

Live site

Sunt disponibile granturi de capital de lucru finanțate din fonduri europene, în cuantum de 350 milioane EUR. Una dintre condiții este deținerea unui Certificat de Situaţie de Urgenţă (CSU). Termenul de obținere al Certificatelor a fost prelungit pentru perioada 01 august - 15 septembrie 2020.

Avocat Dr. Daniel MOREANU

Avocat Dr. Daniel MOREANU

Certificatele de Situaţie de Urgenţă (CSU) emise de Ministerul Economiei au fost reglementate încă din 16 martie 2020, de la începutul declarării stării de urgență în contextul pandemiei Covid-19. Ulterior, au fost acordate anumite facilități companiilor care au obținut astfel de Certificate, precum: facilităţi de natură comercială (e.g., amânarea plății chiriei şi a utilităţilor sau scutirea plății penalităţilor contractuale), în domeniul bancar (e.g., suspendarea plății ratelor) sau fiscal (e.g., scutirea de la plata impozitului specific unor activităţi).

Emiterea acestor Certificate cunoaște două (2) forme: tip 1 (albastru) şi tip 2 (galben).

Conform unui articol publicat de noi la începutul lunii Mai, după o lună de la data la care platforma Ministerului Economiei care emite Certificatele a devenit operaţională, un număr de aproximativ 43.000 de societăți au aplicat pentru obţinerea acestora.

Termenul în care puteau fi obținute aceste Certificate a expirat la data de 15 iunie 2020, fiind de curând prelungit pentru perioada 1 august – 15 septembrie 2020. Aceste Certificate pot fi emise companiilor care au înregistrat o diminuare a veniturilor sau încasărilor cu minimum 25% în lunile martie, aprilie sau mai 2020, față de media lunilor ianuarie și februarie 2020.

După cum am anticipat, prin alte acte normative urmează să fie acordate beneficii sau facilități în baza Certificatelor obținute. Astfel, au fost alocate granturi pentru capital de lucru în valoare de 350 milioane EUR, finanțate din fonduri europene, una dintre condiții fiind obținerea Certificatului de Situație de Urgență.

La zi, un număr de aproximativ 60.000 de companii au aplicat pentru obținerea Certificatelor, însă un număr important dintre acestea au fost revocate. Aşadar, după cum am menționat și în trecut, pe lângă îndeplinirea condiţiilor legale este important ca depunerea documentaţiei să fie realizată în mod corect pentru a evita riscul revocării Certificatului.

Despre Dr Daniel MOREANU - CABINET DE AVOCAT

Daniel MOREANU este avocat si doctor in drept.
Pentru mai multe detalii, accesați: www.moreanulaw.com.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/dr-daniel-moreanu-cabinet-de-avocat/avocat-dr-daniel-moreanu-granturi-de-capital-de-lucru-de-350-milioane-eur-finantate-de-ue