Avocat Dr. Daniel MOREANU: IMM Invest - plafonul de garantare a a fost crescut la 20 miliarde Lei !

BUCURESTI - 9 decembrie 2020

Comunicat tip General in Juridic

Live site

„Au fost aduse modificari programului IMM Invest, iar plafonul de garantare a a fost crescut
la 20 miliarde Lei !”

MOREANULaw

MOREANULaw

 „Au fost aduse modificari programului IMM Invest, iar plafonul de garantare a a fost crescut la 20 miliarde Lei !” 

DR. AVOCAT DANIEL MOREANU

Printr-un Ordin emis recent de Ministrul Finantelor Publice plafonul garantiilor acordate decatre Stat prin programul IMM Invest a fost crescut de la 15 miliarde Lei la 20 miliarde Lei.Pentru microintreprinderile carora le sunt acordate credite in cuantum de maximum 500.000lei, precum si intreprinderilor mici in privinta creditelor in cuantum de maximum 1.000.000lei procentul de garantare este de maximum 90%.Perioada pentru care se acopera plata dobanzii este extinsa de la 31.12.2020 la 31.10.2021,fara insa a depasi 8 luni de la data acordarii creditului, respectiv data primei trageri partialasau totala a creditului.Valoarea maxima cumulata a finantariii garantate de stat ce pot fi acordata unui singurbeneficiar este de 10 milioane Lei.Obligatia de a nu disponibiliza personalul existent pana la data de 31 decembrie 2020 a fosteliminata.

Garantia ce va fi constituita in vederea securizarii garantiei de stat este limitata la garantielegala imobiliara si mobiliara asupra activelor finantate cu creditul de investitii proportionalcu procentul de garantare eliminandu-se garantia asupra fondului de comert si a stocurilor sauasupra soldurilor creditoare. In cazul creditelor pentru capital de lucru garantia de stat estesecurizata cu ipoteca legala asupra soldurilor creditoare deschise la institutia de creditareproportional cu procentul de garantare.Tot ca element de noutate, in ipoteza in care beneficiarul nu incheie polita de asigurare abunului, institutia de finantare va avea dreptul de a incheia polita de asigurare pe cheltuialaproprie si de a recupera costul de la beneficiar.Contractul de garantare poate fi semnat si cu semnatura electronica extinsa calificata.

Despre Dr Daniel MOREANU - CABINET DE AVOCAT

Despre autor:

Dr. Daniel MOREANU este avocat reprezentând pe parcursul carierei companii internaţionale şi româneşti de top. În prezent coordonează activitatea MOREANU Law, o firmă de avocatură dinamică din București, cu expertiză extensivă în următoarele domenii: Drept Corporativ & Insolvență, Fuziuni & Achiziţii, Litigii, Drept Bancar & Finanţări, Fiducii & Trust-uri, Drept Imobiliar & REITs, Dreptul Muncii, Contracte comerciale şi Protecția datelor cu Caracter Personal & G.D.P.R.

Daniel MOREANU este Doctor în Drept cu cea mai înaltă distincţie, summa cum laudae,
autorul unei lucrări care analizează instituţia Fiduciei şi a Trust-ului, precum şi a numeroase
articole de specialitate în presa juridică şi de business.

Taguri: moreanulaw
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/dr-daniel-moreanu-cabinet-de-avocat/avocat-dr-daniel-moreanu-imm-invest-plafonul-de-garantare-a-a-fost-crescut-la-20-miliarde-lei