Doctor Web - proiect de educare in vederea combaterii virusilor “banking Trojan”

BUCURESTI - 6 februarie 2013

Comunicat tip General in Afaceri, Banci / Asigurari, Educatie / Cultura, Industrie, IT&C

Mii de virusi troian modificați, destinați furtului de bani din conturi apar în fiecare oră. Utilizatorii de remote banking și sisteme de plăți online de multe ori nu își dau seama că banii lor sunt în pericol. Sau și mai rău, banii întregii companii.
Viruși foarte sofisticați și extrem de periculoși sunt creați în scop comercial. Autorii lor îi scanează cu toate programele antivirus disponibile înainte de a-i arunca în cyberspace. Acesta este motivul pentru care un mare număr de mostre de malware nu pot fi detectate de antiviruși înainte de a ajunge în laboratoarele de analiză.
Din acest motiv, începând cu luna februarie 2013, Doctor Web, producătorul renumitului antivirus Dr.Web, lansează un proiect de educare, sprijinire și implicare a utilizatorilor atât corporate cât și home in combaterea virusilor “Banking Trojan”.

Cu ceva timp in urmă, creatorii de viruși și malware erau programatori solitari. Astăzi, creearea de viruși a devenit foarte bine organizată. ... Trojan.Carberp este la ora actuală cel mai periculos. Un grup criminal organizat se ocupă de dezvoltarea și „promovarea” troianului, cu dezvoltatorii localizați într-o țară; cu serverele care distribuie troianul în altă țară; organizatorii într-o a treia țară...

Cu ceva timp in urmă, creatorii de viruși și malware erau programatori solitari. Astăzi, creearea de viruși a devenit foarte bine organizată. Din păcate, foarte mulți specialiști înalt calificați lucrează in acest domeniu. Virușii creați de ei sustrag bani din conturi, sustrag informații, atacă hardware-ul.

Trojan.Carberp este la ora actuală cel mai periculos. Un grup criminal organizat se ocupă de dezvoltarea și „promovarea” troianului, cu dezvoltatorii localizați într-o țară; cu serverele care distribuie troianul în altă țară; organizatorii într-o a treia țară; și „partenerii” care cumpără un segment botnet  în scop criminal, localizați în mai multe țări. Programul este în permanență actualizat de către creatorii săi și noi versiuni apar. In fiecare zi, zeci de înregistrări ale Trojan.Carberp se adaugă bazei de date Doctor Web. Și vorbim doar despre un singur troian...

Sunteți sigur că știți totul despre cele mai recente amenințări in domeniul securității informatice? Puteti verifica foarte usor în doar câteva minute, cu ajutorul unui test scurt, care este parte a noului proiect de educare Doctor Web. Veți avea de răspuns nu numai la întrebări interesante, dar veți descoperi noi informații importante. Practic testul cuprinde un set de cinci întrebări despre noii viruși trojan banking și vă permite să vă asigurați că știți unde, când și cum vă puteți infecta. Testul nostru este însoțit de o descriere detaliată cu privire la activitatea malware-ului. Testul poate fi găsit accesand https://www.drweb.com/drweb+rbc/?from=news&lng=en

Specialiștii Doctor Web au lansat și o broșură specială, în care puteți afla și mai multe despre programele malware concepute pentru a sustrage bani din conturi. Link-ul  către broșură este distribuit împreună cu licențe gratuite Dr.Web pentru securitate corporate și pentru utilizare home (pentru PC și dispozitivul mobil)  - acestea sunt licențe pe care fiecare participant la proiect este eligibil să le primească.

Fiți vigilenți și împreună cu Dr.Web și perfecționați-vă cunoștințele referitoare la cele mai actuale amenințări.

Despre Dr Web Antivirus

Doctor Web este un dezvoltator rus de software pentru securitatea informaţiilor. Produsele Dr.Web anti-virus au fost dezvoltate începând cu anul 1992. Ele au arătat întotdeauna rezultate remarcabile in detectarea de programe malware de toate tipurile şi sunt conforme cu standardele internaţionale de securitate.

Doctor Web este unul dintre puținii furnizori de antivirus care posedă propria tehnologie de detectare și curățare a malware-ului, un serviciu propriu de monitorizare a virușilor, precum și un laborator propriu de analiză. Acest lucru asigură un răspuns rapid la cele mai recente amenințări și permite rezolvarea unei probleme indiferent de complexitatea ei, în cel mai scurt timp posibil.

Dr.Web este singurul antivirus certificat de Ministerul Apărării al Federației Ruse, cel mai inalt nivel de certificare guvernamentală din Rusia. Dealtfel, produsele antivirus Dr.Web protejează cu succes PC-urile și serverele Ministerului Apărării din Rusia de peste 15 ani. In toată această perioadă antivirusul Dr.Web și-a dovedit capacitatea de a face față unor cerințe de securitate a informației deosebit de ridicate.

Dr.Web Antivirus este distribuit pe piața românească de firma M7 ELECTRONICS srl.
Informații detaliate despre Dr.Web în Romania: www.drweb-antivirus.ro
Contact: +40744841792; 0241510034; 0241515934
E-mail: vanzari@drweb-antivirus.ro; support@drweb-antivirus.ro;

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/dr-web-antivirus/doctor-web-proiect-de-educare-in-vederea-combaterii-virusilor-banking-trojan