Ce tip de implant mamar să alegi?

BUCURESTI - 25 iulie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Ai auzit pe prietenele tale tot vorbind despre acest subiect, dar nu știi exact ce sunt implanturile mamare și de câte tipuri sunt. Află că tipurile de implanturi mamare pot fi foarte diferite ca formă, înveliș exterior sau conținut. Acest panou face posibilă satisfacerea dorințelor tuturor pacienților în funcție de criteriile lor de frumusețe. Indiferent de tipul de proteză ales, rezultatul estetic trebuie să fie cât mai natural și confortabil pentru pacient.

drdiana implant mamar

drdiana implant mamar

Definiția implantului mamar

Un implant mamar este o proteză care este utilizată ca parte a intervenției chirurgicale la sân pentru a crește volumul toracelui. Amplasarea implanturilor mamare poate fi doar estetică sau restaurativă, după îndepărtarea unui sân pentru cancer.

Există mai multe tipuri de proteze mamare, cu diferite forme, învelișuri și obturații.

Diferitele tipuri de implanturi mamare

Forma protezei mamare

Sunt disponibile mai multe forme de implanturi. Ele pot fi rotunde sau plate. Această alegere permite pacienților să găsească forma cea mai potrivită morfologiei lor.

Protezele rotunde ale sânilor sunt cele mai folosite în timpul măririi sânilor. Forma lor este potrivită pentru toți pacienții, de toate vârstele.

Protezele plate sau în formă de clătită sunt perfecte pentru pacienții care doresc să umple un decolteu gol în partea superioară, mai ales după sarcină. Ele fac posibilă obținerea unui efect de sâni ridicați.

Conținutul protezei mamare

Conținutul protezelor mamare poate varia. Cu toate acestea, cele mai utilizate astăzi sunt implanturile umplute cu gel siliconic. Sunt cele care oferă cel mai bun rezultat estetic. Unele implanturi conțin chiar geluri siliconice cu textură diferită în funcție de zonele protezei, pentru a da un rezultat și mai natural. În plus, rezistă mai bine în timp, iar complicațiile în urma măririi sânilor sunt mai rare.

Învelișul protezei mamare

Textura învelișului poate diferi în funcție de tipul de proteză ales. Poate fi neted sau texturat. Astăzi, protezele texturate sunt cele mai des folosite datorită bunei lor aderențe, împiedicând mișcarea implantului. Acest lucru scade riscul unei intervenții chirurgicale de revizuire. Cu toate acestea, protezele netede ar prezenta un risc mai mic de apariție a leziunilor canceroase.

Cum alegi dintre diferitele tipuri de implanturi mamare?

Pentru a alege protezele mamare potrivite, este necesar să fii bine informat pentru a anticipa rezultatul estetic așteptat. Cele două criterii de care trebuie să ții cont înainte de a te lansa într-o mărire a sânilor sunt volumul și profilul implanturilor.

În general, pentru plasare se folosesc aceleași două implanturi, cu excepția cazurilor de asimetrie. Când vine vorba de reconstrucția sânilor, se introduce o singură proteză în locul sânului îndepărtat în timpul mastectomiei.

Pentru a te ajuta în luarea deciziilor, chirurgul plastician îți explică în cadrul unui consult preoperator avantajele și efectele așteptate ale fiecărui model de proteză mamară disponibilă, în funcție de situația și morfologia ta.

De ce să alegi implanturile mamare în loc de lipofilling?

Lipofilling-ul mamar presupune injectarea de grăsime pentru a crește volumul sânilor. Cu toate acestea, această tehnică are limitele ei, deoarece permite doar obținerea unui volum foarte moderat. Montarea protezelor mamare face posibilă obținerea unui volum mai mare și este potrivită pentru toate morfologiile.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/drdiana-ro/ce-tip-de-implant-mamar-sa-alegi